Menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Színes menyasszonyi ruha

Színes menyasszonyi ruha

Esküvői ruha = hófehér ruha. Legalábbis régen a legtöbb kultúrában ez volt a szokás, amitől eltérni nemigen lehetett. Azóta viszont meglehetősen sok változás állt be, mondhatni a Föld 360°-os fordulatot vett – többször is.

A talán legfontosabb, ami hatással lehetett a fehér menyasszonyi ruha piedesztálról való ledöntésére, a házassághoz való hozzáállásunk. Manapság már több alkalommal előfordul, hogy választottunk nem  az örök egyetlen, aki mellett minden körülmények között kitartunk. Sokunk bizony többször házasodik, válik el, így már nem igazán lehet elmondani, hogy az esküvő egy soha meg nem ismétlődő, egyszeri és ezért egyedülálló esemény lesz. És kicsit ebből is következik a másik ok: a fehér szín anno az ártatlanságot, tisztaságot volt hivatva jelképezni, hiszen házasság előtt elképzelhetetlen volt a közeledés a férfi és nő között. Ma már senki sem várja el a menyasszonytól, hogy  ezt a ruhája színével is bizonyítsa, bátran viselhet színes menyasszonyi ruhát, ha erre vágyna.

Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy a fehér menyasszonyi ruhák ideje lejárt és háttérbe szorult ez a viselet. Ma is sokan szeretik és tiszteletben tartják ezt az esküvői hagyományt is. Vannak azonban olyanok is, akik inkább eltérnek tőle. De miért is?

Színes menyasszonyi ruha – miért választják?

Több oka lehet, hogy valaki színes esküvői ruhát választ a házassághoz:

  • ha már nem az első esküvő – ilyenkor a menyasszonyok már inkább hajlanak a visszafogottabb, ámde a hagyományokhoz kevésbé alkalmazkodó esküvőre, hiszen az első, vélhetően hófehér ruhában fogadott örök hűség már egyszer megtörtént
  • extravagáns(abb) természet, kitűnni vágyás – aki szereti meglepni embertársait, előfordulhat, hogy a nagy napon is erre fog törekedni
  • akinek első a harmonikus külső – és a fehér szín nem a legelőnyösebb a számára: inkább olyan ruhát szeretne, ami kiemeli
    • különleges bőrszínét, és nem sápasztja, mint a fehér,
    • feltűnő hajszínét vagy szeme színét

Tehát többen vannak, akik a színes ruha mellett döntenek. De mi is az a színes esküvői ruha?

Színes menyasszonyi ruha – mi számít színesnek?

A színes esküvői ruha nem feltétlenül jelent valami rikító, harsány viseletet. Hiszen ami kicsit is eltér a megszokott hófehértől, már színesnek tekinthető. Így a fehér árnyalatai, a tört fehér, csontszín, krémes árnyalat, vagy akár tojáshéj is kiváló választás lehet annak, aki ugyan szeretne eltérni a megszokottól, de egyúttal visszafogottan elegáns kíván maradni az esküvőjén.

Az is kifejezetten extravagáns tud lenni, ha a ruhának csak egy része (pl. a szoknyarész alja, a derékrész stb.) kap valami élénk színt, de akár egy színes kiegészítővel is kiválóan fel lehet dobni a hagyományos esküvői ruhát.

És persze megtalálhatóak a fehértől messze eltérő, teljesen színes ruhák is. Ha tényleg valami extrémre vágysz, meríts ötletet a sztároktól: Gwen Stefani, Julianne Moorem, Keira Knightley és az örök díva, Elizabeth Taylor is mondott már igent színes menyasszonyi ruhában.

A legjobb azonban, ha minket látogatsz meg: szalonunkban gyönyörűséges színes modellek közül választhatod ki az igazán te stílusodhoz való színes menyasszonyi ruhát. A Júlia Esküvői Ruhaszalon vár szeretettel!

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.