Letisztult vonalú menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

A tradicionális, empire szabású menyasszonyi ruha

A tradicionális, empire szabású menyasszonyi ruha

Szeretsz visszatekinteni a régmúltra, és előnyben részesíted a stabilitást, a minden időszakban nyugodt fölényű, töretlen állandóságot? Akkor te egy klasszikus alkat vagy, aki komolyan veszi a hagyományt és tiszteli azokat az értékeket, amelyeket felmenőink alapoztak meg. Bizonyára ebben az esetben az esküvői ruhádat is ilyen szemmel fogod kiválasztani, és valószínűleg nem fogja elkerülni a figyelmedet a tradicionális, empire szabású fazonok letisztult, királynőien elegáns, mégis visszafogott stílusa. Hogy is néz ki tulajdonképpen, milyen alkatra előnyös, és milyen formákra kevésbé ajánlott ez az esküvői viselet?

A tradicionális, empire szabású menyasszonyi ruha jellemzői

Ez az esküvői ruha egy stílusirányzatot képvisel, ami a 19. századi Franciaországban alakult ki. (Az „empire” szó jelentése: hidegen ünnepélyes, francia eredetű művészeti stílus, mely a francia forradalom utáni korban született meg. Az empire tulajdonképpen a klasszicizmus egy fajtája.*)

Erre a fazonra jellemző, hogy szabása lágy, vonalvezetése finom, mégis a legfőbb ismertetőjegye, hogy derék fölött szűkített, és ruharésze onnan bővül fokozatosan. A lágy esés nemcsak erősíti, kiemeli a nőiességet, de egyúttal finoman elrejti az alak esetleges kisebb egyenetlenségeit is.

A fenti jellemzők mellett több változata is megtalálható: leggyakrabban ujjatlan, de létezik pántos illetve buggyos ujjú verziója is.

Tradicionális, empire szabású menyasszonyi ruha – kiknek ajánljuk?

Ez az esküvői ruha fazon elsősorban a kicsi, kecses, nőiesen törékeny alkatú hölgyek számára lehet a legideálisabb. Mindazonáltal azok is bátran viselhetik, akik úgy érzik, van egy kis „elrejteni valójuk”: kicsit nagyobb has, teltebb csípő, erősebb combok – a lágyan bővülő szoknyarész mindezeket kiválóan ápolja és eltakarja.

Ugyancsak a te fazonod ez, amennyiben körte alkattal rendelkezel, azaz keskeny a vállad, de szélesebb a csípőd. Ám még a kis súlyfölösleggel rendelkezőknek sem kell lemondaniuk róla: mindössze arra érdemes odafigyelniük, hogy a kiválasztott empire stílusú menyasszonyi ruhán az összehúzás ne közvetlenül a mell alatt kezdődjön, mert az csak erősíti a keblek teltségét, illetve ne legyen túl bő a szabása, mivel ez felesleges kilókat sejtet.

+1 tipp – ha jön a baba:

Amennyiben az esküvőd olyankorra esik, amikor már babát vársz, és a hasad is kezd kicsit gömbölyödni, a tradicionális, empire szabású esküvői ruha kiváló megoldás lehet számodra: elrejti a pocakot, és újra kislányossá varázsolja az alakodat!

Tradicionális, empire szabású menyasszonyi ruha – kik számára kevésbé előnyös?

Az empire fazonú esküvői ruha szerencsés választás szinte bárki számára. Abban az esetben azért, ha főleg mellben vagy erős, azaz a kifejezetten nőies, alkatod van, akkor a mell közelében levő szabás, mivel erősíti a melleket, nem a legelőnyösebb, ezért nem biztos, hogy ez a legszerencsésebb választás. Neked lehet, hogy inkább a deréktól bővülő fazonok között lenne érdemes körülnézni.
*forrás: Wikiszótár

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.