Mozgás menyasszonyi ruhában

Mozgás menyasszonyi ruhában, de hogyan?

Hogyan mozogj a menyasszonyi ruhában?

Szóval megtaláltad álmaid menyasszonyi ruháját, ami olyan gyönyörűséges, amilyenről álmodni sem mertél korábban. De vajon biztos, hogy nemcsak esztétikai megfontolásból, hanem racionálisan átgondolva is éppen az a megfelelő ruha? Mert hiszen a döntés során elsősorban inkább az első szempont szokott számítani, ami nem is csoda, meg lehet érteni, hogy az ifjú ara úgy gondolja, fő, hogy mutasson jól benne, a többi, esetlegesen felmerülő problémát majd megoldja valahogy.

És az a helyzet, hogy igaza van. Tényleg szinte bármilyen felmerülő gondra van megoldás. Persze nyilván, mielőtt hip- hopp megvetted volna, felpróbáltad a ruhát, tehát méretileg biztos rendben van (vagy lesz, egy kis hozzáigazítással). Azért, ha egy-két jó tanácsot elfogadsz, akkor lenne még egy pár javaslatunk, hogy a Nagy napon tényleg ne érjen semmi váratlan és kellemetlen meglepetés.

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy tudjad azt a gyönyörű szép habos-fodros ruhakölteményt kezelni, azaz képes legyél az esküvő minden eseményén könnyeden, lazán és stílusosan élni, mozogni benne. Elsősorban ebben szeretnénk most segíteni neked.

A legelső lépés: gyakorolj, mielőtt megveszed!

Ez azt jelenti, hogy nem csak simán felpróbálod, majd gyönyörködve forogsz a tükör előtt. Emellett mindenképp érdemes minél többet mozogni benne: járkálj fel és alá, fordulj meg benne párszor, tanuld meg érezni a ruhádat magadon – ez nagyban segít abban, hogy később megfelelően tudd kezelni is. Közben nem árt, ha a tükröt is figyeled, megfelelően áll a ruha, nem csúszik-e például el vagy ráncolódik csúnyán. Az a jó ruha, ami mozgás közben is szépen rád simul.

Mozgás menyasszonyi ruhában – melyek a nehezítő tényezők?

Itt nyilván nem arra gondolunk, hogy a fehér szín könnyen bepiszkolódik, ezért lehetőleg ne dőljünk neki a falnak, hanem inkább azokra, melyek a könnyű mozgást nehezítik.

Nehéz kezelni például:

  • a hosszú, földig érő;
  • az uszályos
  • vagy az abroncsos menyasszonyi ruhafazonokat.

Mozgás menyasszonyi ruhában – mi mindenre figyelj?

  1. be- és kiszállás autóból

Mozgás menyasszonyi ruhában
Mozgás menyasszonyi ruhában – autóba be és kiszállás

Ez a manőver szinte bármilyen ruha esetében lehet bonyolultabb, ezért azt javasoljuk, ilyenkor nyugodtan vegyél igénybe egy segítő kezet, akinek odaadhatod a te kezedet lefoglaló menyasszonyi csokrot vagy bármi egyebet. Így mindkét oldalon felcsippentheted a ruhád, hogy ne akadjon bele semmibe. Ha abroncsos a ruhád, ideális esetben nem akkora a mérete, hogy egy átlagautóban gondot okozzon a benne való leülés, de azért rendezd el gondosan, nehogy valami összegyűrődjön.

Tipp: mielőtt becsuknád az ajtót, győződj meg róla, hogy ruhád minden része a kocsiban van, nem marad ki semmi!

 

 

  1. lépcsőzés

Mozgás menyasszonyi ruhában
Mozgás menyasszonyi ruhában – lépcsőzés

 

Hosszú ruha esetén ilyenkor mindenképpen érdemes elöl felcsippenteni kicsit, hogy ne történjen baleset.

Ha uszályos a ruhád, ilyenkor vesd oldalra, és tartsd a kezedben menet közben, hogy ne akadjon bele semmibe.

Abroncsos ruha esetén a legbonyolultabb a helyzet: ha ilyet választottál, érdemes előzetesen gyakorolni vele erre is. A helyzet megoldásának lényege pedig az, hogy megfelelően irányzott mozdulattal a megfelelő karikát kapjuk el, és csípjük hozzá a ruhához.

  1. tánc

Mozgás menyasszonyi ruhában
Mozgás menyasszonyi ruhában – tánc

 

Legyen szó akár csak egy egyszerűbb, ámde hosszú fazonú esküvői ruháról, ha elragad a hév, könnyen előfordulhat, hogy nem figyelünk oda, valaki esetleg rálép, és megtörténik a baj, ezért mindenképp gondolni kell a program ezen pontjára, és gyakorolni a gyorsabb, pörgősebb mozdulatokat a kiválasztott ruhában.

 

Ha ti valami konkrét koreográfiával készültök meglepni a vendégeket, akkor a ruhában gyakorláson kívül a következő lehetőségeket fontolhatjátok meg a balesetek elkerülése érdekében:

  • a „ruhához igazítjátok a koreográfiát”, azaz olyan, egyszerűbb mozdulatsort mutattok be, amit biztonsággal tudtok rafináltabb ruhában is előadni;
  • „megszabadultok a problémától”, vagyis a nagy mutatvány előtt átveszitek a lazább ruhákat hozzá.

A fentiek talán ijesztőnek tűnhetnek a kevésbé rutinosabb alkalmiruha-viselőknek, de természetesen nem olyan ördöngösség bonyolult menyasszonyi ruhában is lazán közlekedni. Lényeg, hogy azért ezt a szempontot is érdemes számításba venni és felkészülni rá. Így pedig meglátod, nem is lesz igazán probléma ez a „probléma”.

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.