Nyári esküvő

Nyári esküvő vs. téli esküvő

Nyári esküvő legyen vagy inkább télre tervezzük?

A legtöbb fiatal házasulandó számára nem kérdés, hogy mikor legyen a nagy esemény: legtöbben nyárra időzítik. De vajon miért? Ennek több oka lehet.

Miért jó a nyári esküvő?

 • a meghívandóknak könnyebb szabadságot kivenni arra a napra
 • nem kell nagyon beöltözni, lehet gyönyörű, az alakot minél szabadabban hagyó ruhákat ölteni
 • lehet tartani az esküvőt a szabadban is, megnőnek az esélyei a remek helyszínnek

És, bár nagyrészt ezek az érvek akár helytállóak is lehetnek, azért nem árt megnéznünk őket egy kicsit alaposabban.

Nyári esküvő
Nyári esküvő különleges helyszínen emlékezetesebbé tehetjük.

Miért nem jó a nyári esküvő?

 • nyáron mennek el a legtöbben nyaralni az ismerősök közül, ezért nehéz olyan időpontot találni, ami a legtöbbjüknek megfelel
 • manapság rendkívül gyakori a szélsőséges időjárás nyáron: egyik pillanatban még olyan hőség van, hogy leolvad a menyasszony arcáról az összes smink, a másikban viszont leszakad az ég, és egyszerre mindent eláraszt a víz – ilyen körülményekre nehéz mindenhez megfelelő öltözetet találni…
 • mivel mindenki a nyarat preferálja, a legtöbb jó (szabadtéri) helyszín már jóval előbb elkél, mint hogy a pár felocsúdhatna, így továbbra is nehéz megtalálni az ideális környezetet

Ezzel szemben gondoltatok-e már arra, hogy a téli esküvőnek is meg lehetnek az előnyei? Mert bizony az is akad belőle, nem is egy.

Miért jó a téli esküvő?

A fent részletezett hátrányok télen előnyökké válhatnak, de ezeken túl is számos van ok arra, hogy átgondoljuk a tervezett dátumot:

 • Rögtön emlékezetesebb lesz az esemény, már csak a dátum miatt is! Barátaid sem fogják egykönnyen elfelejteni.
 • Télen jobban csúsznak a gyakran nehéz ételek: ilyenkor esik jól igazán az éjféli töltött káposzta!
 • Fel lehet dobni izgalmas forró italokkal is! Képzeld el, ahogyan mindenki forralt bort vagy rumos kakaót szürcsölget az egyedi, erre az alkalomra készített bögrékből – amit aztán emlékezetes ajándékként akár haza is vihetnek a vendégek!
 • A különleges ruhamegoldások évszaka: a hagyományos esküvői ruhát is fel lehet dobni akár egy fehér szőrmetáskával vagy egy hosszú, elegáns kesztyűvel – nézz körbe nálunk, szalonunk esküvői kiegészítő kínálata között
 • De nemcsak a ruha, hanem a dekoráció is lehet különleges: az ildomos fehér alapszín, csillogó díszek, fénylő mécsesek, gyertyák – minden adott lehet egy ünnepi, ugyanakkor családiasan meleg, összebújós hangulathoz.
 • És ne feledkezzünk meg a különleges élmény megörökítéséről sem: az egyedi téli hangulatú, akár hóesésben készült esküvői fotókkal biztos lehetsz benne, hogy emlékeid maradandóak lesznek, és bármikor előveszed, újra átélheted a csodálatos eseményt!

Téli esküvő

Fotó forrása: Esküvői magazin.hu

A lényeg tehát: legyen bármikor – télen/nyáron, de akár tavasszal vagy ősszel is – az esküvő, igazából nem az a lényeges, hogy milyen évszakban van. A legfontosabb az, hogy mindegyiknek el tudd kerülni a hátrányait, de egyúttal ki tudd használni az előnyeit is. Ez pedig igazán csak rajtatok áll!

Térj be hozzánk, és válogass kedvedre modelljeink közül! Kínálatunkban biztosan meg fogod találni azt az esküvői ruhát, amire vágytál, és amelyet kifejezetten a te alakodra álmodtak meg.

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.