Ki legyen a koszorúslányom?

Ki legyen a koszorúslányom?

Egy esküvő során számos feladat van, amire külön embert kell kiválasztani, némelyik ezek közül igencsak felelősségteljes lehet – az egyik ilyen fontos szerepet betöltő pozíció a koszorúslányoké. Nem mindegy tehát, kit választunk erre a nemes tisztségre.

Koszorúslányok régen és ma

Régente a koszorúslányok feladata volt segíteni az előkészületekben a menyasszonynak, illetve külön voltak a nyoszolyóasszonyok – utóbbiak a családból vagy annak közeli baráti köréből kerültek ki, és ők vezették az arát az oltár elé, illetve munkájuk részeként ők készítették elő a nászéjre az ágyat (innen ered a név is, a „nyoszolyó” szó eredetileg magát az ágyat jelentette, és ebből származik több, lakodalommal kapcsolatos kifejezés is).

Ma már ez a két pozíció és a kétféle elnevezés is összeolvadt, és a feladatok is átalakultak kissé, mostanság inkább a praktikumon van a hangsúly. A koszorúslányok pontos feladatairól egyébként részletesebben írtunk korábbi cikkünkben: A koszorúslányok.

Kit válasszál koszorúslánynak?

Régebben annyi megkötés volt a koszorúslányok kiválasztásában, hogy a jelölt ne legyen férjezett, de leszámítva a napjainkban is a hagyományt követő családokat, ma már természetesen ehhez sem kell ragaszkodni. Alapvetően teljesen rád van bízva, kiket szeretnél, hányat, és hogyan öltözzenek fel a jeles eseményre. Lehetnek a barátnőid közül, de sokan szoktak inkább rokon vagy ismerős kislányokat felkérni rá. A gyakorlatban az a legfőbb kérdés, hogy mit várnál tőlük, pontosan milyen funkciót töltsenek be? Ez pedig nagyban függ attól, hogy te magad milyen személyiség vagy.

Ha általában szereted kézben tartani a gyeplőt, és az esküvőn is azt szeretnéd, hogy inkább te irányítsad az eseményeket, nem tartasz attól, hogy netán ezen a fontos napon előfordulhat, hogy pánikba esel, és komolyabb támogatásra lesz szükséged, akkor győzhetnek az egyéb megfontolások. Ilyenek lehetnek például, hogy mennyi kislány van az ismeretségi körben – ha akad elég, akkor igazán kedvesen mutathatnak, ahogyan körülötted tüsténkednek, és biztos, hogy az esküvő hangulata is kellően vidám lesz a téged körülövező bájos kis királylányok láttára – nem beszélve arról, milyen boldogok lesznek az anyukáik is. ;)

Koszorúslányok

Fotó: Pinterest

Ám ha tisztában vagy vele, hogy ezen az életedben különösen oly különösen fontos helyet betöltő napon szeretnél a lehető legkevesebbet aggódni, és inkább végig élvezni szeretnéd, hogy te vagy a középpontban; továbbá megnyugtat az a tudat, hogy bármi váratlan történik, szükség esetén ott vannak a legszemélyesebb barátnőid, akik nemcsak segítenek mindent elrendezni, de mellettük nyugodtan el is engedheted magadat – akkor tényleg érdemes őket választanod. Hiszen nem elég, hogy rájuk mindenképp számíthatsz, de a legjobb barátnőkkel együtt ünnepelni ezt a csodálatos eseményt – ezzel a már amúgy is biztos alapokon nyugvó kapcsolatotokat  még szorosabbá fogod tudni tenni, egy emlékezetes nap felejthetetlen élményeivel, amit még sok-sok év múlva is meghatottan fogtok emlegetni.

Menyasszonyi ruha és koszorúslány ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb. A tökéletes összképhez, fontos az esküvő színvilágához megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása, amelyeket kortól függetlenül megtalálhatnak szalonunkban a koszorúslányok.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.