Menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Az abroncsos menyasszonyi ruha

Egy igazán klasszikus („habcsók”) menyasszonyi ruha nemcsak hófehér, hosszan elomló, gazdagon díszített, hanem az is jellemző rá, hogy a derék alatti rész mereven eláll a testtől, és mintegy harangként veszi azt körbe.

Az abroncsos menyasszonyi ruha

Ez a „krinolinos” vagy abroncsos menyasszonyi ruha, amely gyakorlatilag már a középkorban használatos volt, és mindmáig nem megy ki a divatból. Persze szerencsére ma már egyre kevésbé ró nehéz feladatot a viselőjére, ugyanis régen súlyos fémekből készültek, amiben a szegény hölgyek úgy nézhettek ki, mintha valamiféle kínzóeszközzel lennének körülvéve.

Manapság az „abroncs” gyakorlatilag egy alsószoknyát jelent, melynek alapvetően tüll az anyaga, műanyag vagy nagyon könnyű, vékony, rugalmas fém merevítőkkel, átmérője pedig körülbelül 1 méter.

De mire is jó az abroncs? Ahogyan fentebb is említettük, az a feladata, hogy eltartsa a test vonalától, de ezen kívül a ruha hosszát is tudja szabályozni, ennek köszönhetően nem fogja a földet súrolni a ruha. Az ideális ruhahossz egyébként az, ha a cipőddel együtt a föld felett kb. 5-6 cm-rel ér véget. Ugyancsak segít a súlyosabb anyagból készült menyasszonyi ruhák megtartásában, illetve, hogy járás közben ne tekeredjen a bokádra.

Abroncsos menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Az abroncsos menyasszonyi ruha fajtái

Tudtad-e, hogy az abroncsok száma alapvetően befolyásolja a menyasszonyi ruha stílusát? Lássuk, hogyan!

A szolid abroncsos menyasszonyi ruha:

A legegyszerűbb verzió, amiben csak egyetlenegy abroncs található, a szoknya legalján. Ezt, a formája miatt gyakran nevezik „A” vonalú abroncsnak is.

A „sztenderd” abroncsos menyasszonyi ruha:

A legáltalánosabb az, amikor három abroncs van az alsószoknyán. A legtöbb menyasszonyi és szalagavatós ruha ilyen, és innentől kezdve közelít a ruha egyre inkább az ideális „méhkas” formához.

A „feltűnő” abroncsos menyasszonyi ruha:

Minél több abroncs van egy ruha alatt, annál hatásosabb megjelenést biztosít, és annál jobban „kerekíti” a kitartást. A tüllös menyasszonyi ruhák alatt kiválóan elfér ennyi, és persze ez emeli meg leginkább az esküvői ruha hosszát is.

Tippek az abroncsos menyasszonyi ruha viseléséhez

Fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy az abroncs ne látszódjon ki a menyasszonyi ruha alól. Ezt úgy lehet legegyszerűbben elkerülni, ha tüllfodrok takarják el az abroncsokat – ezért érdemes lehetőleg ilyen fazon mellett dönteni. Ugyancsak láthatatlan tud maradni, ha a menyasszonyi ruha alatt van több réteg tüllfodor is.

Azt sem árt időben ellenőrizni, hogy az alsószoknya elég hosszú legyen ahhoz, hogy a menyasszonyi ruha ne tudjon „bekapni” alá, mert az sem igazán mutat jól.

És végül egy jó tanács: a legtöbben azért ódzkodnak az abroncsos ruha viselésétől, mert nehezen tudják elképzelni, hogyan lehet benne leülni, anélkül, hogy a ruha felső része el ne emelkedne a testüktől – ami, lássuk be, nem túl előnyös látvány. Hogyan lehet ezt elkerülni? A legegyszerűbben úgy, hogy mielőtt leülsz, kétoldalt megfogod az egyik abroncsot, finoman eltartod a testedtől, és nem a ruhára, hanem a harisnyádra ülsz rá. Ezzel nemcsak elkerülöd a veszélyt, de példát mutatsz az igazán sikkes és nőies leülésre is.

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.