Koszorúslány ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

A koszorúslányok

Ki ne szeretett volna kislány korában olyan gyönyörű szép, habfehér ruhát viselni, amilyet a környezetében a komoly, felnőtt menyasszonyokon látott? És akkor az ember lányának kiszúrták a szemét valami rózsaszín, habos-babos kislányruhával… Pedig ennél sokkal több lehetőség létezik egy valódi koszorúslány számára. Mire valók a koszorúslányok, kik lehetnek, mi a feladatuk? Megtudhatod cikkünkből.

Koszorúslányok

A koszorúslányok hagyománya

Koszorúslányokat már a római korban használtak az esküvőkre: egyenruhában voltak, ahogyan az ara is, és az volt a feladatuk, hogy megnehezítsék a menyasszonyt elrabolni szándékozó démonok dolgát: körbe, azaz „koszorúba” vették az arát, így a rém a sok egymás melletti, megtévesztően hasonló viselet miatt nem tudta, kit kell tulajdonképpen magával vinnie.

Egy másik hagyomány szerint a menyasszony falujából származó hajadonok voltak a koszorúslányok, céljuk a hamar házasulás volt. Egyforma ruhát viseltek, hogy egyenlő esélyekkel indulhassanak a férjszerzésben. Mára viszont a koszorús- (vagy nyoszolyós-) lány az esküvői tradíciók egyik legfontosabb tisztviselője.

Kik és hányan legyenek a koszorúslányok?

Koszorúslány lehet kisleány és nagyleány is. Lehet őket választani az ismerősök gyermekeiből (ez esetben ne legyenek hatnál többen), illetve lehet ez a kiváltság két legszorosabb barátnődé is.

Koszorúslány ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

 

Mi a koszorúslányok feladata?

A koszorúslányokra egész nap szükség van, és nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak a menyasszonynak. De mik tartoznak a főbb feladataik közé?

  • részt vesznek a vendégfogadásban
  • segítenek a ruhád el- és átrendezésében
  • viszik a fátyladat/uszályodat, a kezedre dolgoznak (például odanyújtják a dobócsokrot)
  • szórják a szórnivalókat (rizst, rózsaszirmot) a kimenetelkor
  • elhelyezik a köszönetajándékokat az asztalon
  • de mindenekelőtt ők a lelki támogatóid:
    • nekik panaszolhatod el, ha valami bánatod/gondod van
    • kiadhatod a stresszt egy jó kis sírással a vállukon, mikor végre túl vagy a nehezén

Természetesen az utolsó két pontra a te korodbeli koszorúslányok a legalkalmasabbak, de a többit nyugodtan rá lehet bízni a kislányokra is.

A fentiekből az is látszik, hogy nagyon is felelősségteljes pozíció a koszorúslányé – érdemes tehát alaposan megfontolni, kiket tartasz rá érdemesnek.

Koszorúslányok

Milyen ruhát viseljenek a koszorúslányok?

Az, hogy milyen ruhát viseljenek a koszorúslányok, ma már gyakorlatilag mindegy, egy a fontos: lehetőleg legyen valamennyi közös vonás mindegyüknél (tehát még az sem kötelező, hogy teljesen egyformák legyenek), hogy fel lehessen ismerni őket. Az sem árt, ha stílusukban harmonizál a viseletük a menyasszonyéval.

Régen szokás volt, hogy a koszorúslány ruha költségét a menyasszony családja állta – manapság ez már csak ritkábban fordul elő.

Menyasszonyi ruha és koszorúslány ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb. A tökéletes összképhez, fontos az esküvő színvilágához megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása, amelyeket kortól függetlenül megtalálhatnak szalonunkban a koszorúslányok.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.