Rövid menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Rövid menyasszonyi ruha

A rövid menyasszonyi ruha

Vidámság, kislányos boldogság – szeretnéd, ha ez jellemezné az esküvődet? Van egy ötletünk, mi segíthet ebben.

Sosem fogod kitalálni: vegyél fel rövid menyasszonyi ruhát. Amellett, hogy nemcsak az esküvőt, de téged magadat is kislányossá varázsol, számos egyéb előnnyel is rendelkezik. Ha eddig nem jutott eszedbe, itt az ideje, hogy mindent megtudj a rövid esküvői ruháról.

Rövid menyasszonyi ruha – de mennyire rövid?

Gyakorlatilag minden olyan esküvői ruha, amiből kilátszik a menyasszony lába, már rövidnek számít, de persze azért itt is akadnak fokozatok. Alapvetően kétféle rövid menyasszonyi ruhát különböztetünk meg:

 1. a térdtől a bokáig terjedő menyasszonyi ruhafazonok

Angolszász területeken ezeket a hosszúságú ruhákat „tea-length”-nek, azaz „teahosszúságú”-nak nevezik, ami arra utal, hogy ilyeneket a délutáni teázáshoz vagy hasonló típusú társas alkalmak során viselnek a hölgyek. Nálunk ez a hosszúság az 1950-es években volt különösen divatos.

 1. a maximum térdig érő menyasszonyi ruhafazonok

Ez már a merészebb eset, de ha nagyon büszke vagy csinos, formás lábadra, akkor lehet, hogy megéri bevállalni.

Van még egy speciálisabb fajtája a rövid esküvői ruháknak, éspedig, amikor csak elöl rövid, hátul marad hosszú. Ez megint csak egy feltűnőbb fazonnak számít.

Rövid menyasszonyi ruha – miért jó?

Íme csak néhány előnye, címszavakban:

 • trendi
 • kényelmes (gondolj csak az esemény utáni fergeteges bulira!
 • egyedi
 • kihangsúlyozza a lábat
 • könnyebb benne járni
 • fiatalosabb, bohóbb, vidámabb hatás

Rövid menyasszonyi ruha – kiknek ajánljuk?

Általában úgy tartják, hogy minél rövidebb a ruha, annál informálisabb az esküvő. Ezért elsősorban azoknak javasoljuk, akik már csak ilyen baráti, vidám hangulatot szeretnének erre a napra varázsolni maguknak és barátaiknak.

De jól jöhet a rövidebb fazon az alacsonyabb hölgyeknek is, vagy éppenséggel azoknak, akik szeretik meglepni, meghökkenteni az ismerőseiket, azaz a kicsit extravagánsabbaknak.

Na és persze, mindenekelőtt azoknak, akiknek szép, karcsú lábuk van, és ezt szívesen meg is mutatják.

Rövid menyasszonyi ruha – mikre figyeljünk?

Ha a fentebb részletezett izgalmas érvek arra sarkallnának, hogy azonnal rohanj a szalonba egy cuki kis rövid esküvői ruháért, azért nem árt, ha átgondolsz néhány dolgot.

Ezekre figyelj, ha a rövid menyasszonyi ruhát választod:

 • mivel a szoknya nem takar, fontos, hogy különös gonddal válasszuk meg, milyen cipőt veszünk hozzá – passzoljon a ruhához, legyen kellően elegáns

Tipp:

A legalább 4 cm hosszú sarok csak még jobban kiemeli formás lábikrádat!

 • vegyük figyelembe, milyen évszakban lesz az esküvő – télen nem biztos, hogy jó ötlet, mert lehet, hogy fázni fogunk benne
 • ha lesz templomi szertartás, kérdéses, hogy ez-e a megfelelő viselet – ez esetben válasszunk egy hagyományosabb (vállat és lábakat egyaránt eltakaró) fazont
 • gondold végig: biztos, hogy ez tényleg a te világod? ha te inkább a klasszikusabb, visszafogottabb stílust szereted, inkább maradj meg annál, és akkor biztosan nem fogod magad kényelmetlenül érezni – márpedig ez az, amit a legkevésbé szeretnénk ezen a csodálatos napon, ugye?

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.