Menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Menyasszonyi ruha fazonok, kisokos az esküvői ruha kiválasztásához

Menyasszonyi ruha fazonok, melyik a legjobb választás?

A tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztása minden menyasszony számára elsődleges fontosságú kérdés. Ahhoz, hogy tényleg sikeres legyen a nagy napra a  legmegfelelőbb menyasszonyi ruha fazonok közül a választás, rengeteg tényezőre érdemes odafigyelni. 

Legelőször a stílust válasszuk ki, melyik menyasszonyi ruha fazon illik a helyszínnel. A stílusnak tükröznie kell a harmóniát  a személyiség és a ruha között. Gondoljuk végig a helyszínt, az évszakot, mennyire passzol hozzá az adott menyasszonyi ruha. Különleges helyszínen pl. egy szabadtéri, erdei esküvői helyszínhez nem túl praktikus egy hosszú uszályos menyasszonyi ruha választása, mint hogy egy forró nyári esküvői naphoz se válasszunk, hosszú ujjú, többréteges, vastagabb anyagú darabokat.

A következő fontos szempont a menyasszony alakjának meghatározása és az ehhez leginkább harmonizáló menyasszonyi ruha fazonok kiválasztása. Az alábbiakban megismerkedhetünk a női testalkat különböző formáival, ami alapján a könnyebb lehet kiválasztani a testalkathoz illő menyasszonyi ruha fazont. 

A menyasszonyi ruha fazonok kiválasztása előtt tehát nézzük meg a női alkatokat.

Menyasszonyi ruha fazonok- Női testalkatok

Forrás: Joy of Clothes

Ha már tisztában vagyunk a saját női alkatunkkal, még további tényezőket is figyelembe kell vennünk, mindazon felül, hogy 2 hasonló fazon is másképp állhat eltérő színekben, díszítésben, ruhaanyag vastagságban vagy merevítésben. Mire figyeljünk még: Íme néhány fontos tényező:

  • Testmagasság és testsúly: Egy alacsonyabb vagy a súlytöbblet palástolására egy magasabb 10-12 cm- es cipő választásával kompenzálható mind a magasság, mind a súly. Az átlagnál magasabb illetve a hosszú lábakkal rendelkező menyasszonyok viszont figyeljenek az arányosságra.
  • Kar és láb hosszúság: Meghatározó lehet a hosszúság és a vastagság is. A körte alkat általában rövidebb lábakkal jár, A menyasszonyi ruha felső részének záródásánál  egy vékony kar szépen kiemelődhet, viszont egy vastagabb kar túlzó hangsúlyt kaphat.
  • Nyakméret: Lehet rövid vagy hosszú, de a menyasszonyi ruha kiválasztásánál már azt is vegyük figyelembe, milyen lesz a frizura az esküvő napján. Egy rövidebb nyakú hölgyhöz a feltűzött haj, hosszabb fülbevaló illik, a menyasszonyi ruha pedig ne legyen zárt.
  • A vállak: Sokféle váll létezik, keskeny, széles, kerek, szögletes. A csónakkivágású menyasszonyi ruhák több vállfajtánál kedvező lehet, a szögletes széles vállal rendelkező hölgyeknek azonban nem ajánlott ennek kihangsúlyozása.
  • A keblek: Minél nagyobb a mell, annál kisebb hangsúlyt tegyünk rá, kerüljük a nagyon mély dekoltázsokat is,
  • A derék méret: Alapvetően a rövid derék, a derékbank elvágott, vagy derék hangsúlyos díszítést nem kedveli, főként ha teltkarcsú alkattal és dús keblekkel párosul. Előnyös lehet viszont még egy egyenes, nem karcsúsodó derékvonal esetén is ha hosszabb, mert könnyebb kiemelnünk.

 

A Júlia Esküvői Ruhaszalon fontosnak tartja, hogy az összes szempontot komplexen kezelje és így segítse a megfelelő menyasszonyi ruha fazonjának kiválasztását a menyasszony részére.

 

Menyasszonyi ruha fazonok, amelyek tökéletessé tehetik a nagy napot

A menyasszony egyik legfontosabb és legkellemesebb feladata, hogy az esküvő előtt kiválassza a számára megfelelő esküvői ruhát. A Júlia Esküvői Ruhaszalonban az menyasszonyi ruhák megrendelhetőek, megvásárolhatóak és kölcsönözhetőek is egyaránt. Évtizedes szakértői múltunkkal minden kedves menyasszony segítségére leszünk a ruhapróbák során, hasznos és egyedi, személyre szabott tanácsokkal segítjük a kedves leendő menyasszonyt.

A kiválasztott menyasszonyi ruhapróba során azonban nem csak a kiválasztott színt és fazont kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy a már kinézett menyasszonyi ruha megfelelően illik- e a menyasszony saját stílusához, testalkatához, méretéhez, szem, haj és bőrszínéhez. 

Az alábbi, főbb menyasszonyi ruha fazonok megismertetésével segítséget nyújtunk , hogy könnyebben választhass a hozzád legjobban illő menyasszonyi ruha kiválasztásában.

 

Menyasszonyi ruha fazonok: „A” vonalú menyasszonyi ruha

Jellemzője a szűk, testhez simuló felsőrész, deréktól, csípőtől lefelé egyenesen bővülő szoknya. A fazon  az „A” betűtől kapta a nevét, a menyasszonyi ruha szabása követi az „A” betű alakját.

Tipp: Az „A” vonalú menyasszonyi ruha fazon szinte kivétel nélkül minden menyasszonynak jól áll. A bővülő fazon alatt elrejthetjük a szélesebb csípőt, vastagabb combokat vagy rövid derekat. A csípőtől bővülő fazon karcsúsít és magasít is egyben.

Menyasszonyi ruha fazonok: Sellő fazonú menyasszonyi ruha

Jellemzője a térdig szűk, majd a térd alatt erősen bővül. Ez a menyasszonyi ruha fazon nagyon nőies, minden egyes apró körvonalat megmutat. Körte vagy alma alkatúaknak nem ajánlott.

Tipp: A sellő menyasszonyi ruha vékony, magas, karcsú menyasszonyokon áll a legjobban. Szuper választás a  homokóra alkatú lányok számára. 

Menyasszonyi ruha fazonok: Rövid menyasszonyi ruha

Jellemzője a rövid fazon vagy az aszimmetria. Ezt a menyasszonyi ruha fazont általában azok a hölgyek válasszák bátran, akik a hétköznapokban is bátrabban viselnek egy- egy különleges darabot.

Tipp: Extravagánsabb, magasabb menyasszonyoknak ajánljuk. A rövid menyasszonyi ruha fazonokhoz feltétel a szép, hosszú láb, amely mellé magas sarkú lábbeli is jár.

 

Menyasszonyi ruha fazonok: Empire fazonú menyasszonyi ruha

Jellemzője a magasra hozott, mell alatti derékvonal, innen indul a a szoknyarész. A mellrésznél még szűk, alatta azonban bővülő a szoknyarész, mely egyenes esésű, nem abroncsos.  A derék vonal nem hangsúlyos, a mell alatt bővül picit, de nem „A – vonalban”, hanem lazán, egyenesen omlik le az anyag, nem feszül a testre. Kényelmes viselet a menyasszonyok részére, a has és csípő problémás részei rejtve maradnak, a szűk felsőrész viszont kiemeli a szép dekoltázst.

Tipp: Ideális menyasszonyi ruha a már áldott állapotban lévő kismama menyasszonyoknak. vagy ha el szeretnéd rejteni a kicsit nagyobb has, erősebb csípő vagy combot.

Menyasszonyi ruha fazonok: Báli fazonú, hercegnős menyasszonyi ruha

Jellemzője a szűken szabott felsőrész, deréktól bővülő szoknyarész. Az „A” vonalú menyasszonyi ruhához hasonlóan, szintén elrejti a szélesebb csípőt, és kiemeli a keskeny derekat.

Tipp: Ezt a fazont nyugodt szívvel ajánljuk a rövidebb derékkal rendelkező, körte alakú menyasszonyoknak. Igazi hercegnős menyasszonyi ruha, de sajnos az alacsonyabb alkatúaknak  nem ajánlott.

 

Menyasszonyi ruha fazonok: Egyenes vonalú menyasszonyi ruha

Jellemzője a szűk, egybeszabott felsőrész és szoknya, amely lágyan végigköveti a test vonalát, mégsem teljesen szűk szabásúak.

Tipp: Ezt a fazont a vékony és tökéletes alakkal rendelkező menyasszonyoknak ajánljuk,  bátran viselhetik az alacsonyabb és homokóra alkatú menyasszonyok.