9 hasznos tipp menyasszonyoknak

9 hasznos tipp, ha menyasszonyi ruha van rajtad

Apróságnak tűnhetnek, de ha nem készülünk fel ezekre a kis dolgokra, bizony érhetnek meglepetések. A Júlia Esküvői Ruhaszalon több évtizedes tapasztalata alapján összeszedtünk 9 olyan hasznos tippet, melyre nem árt odafigyelni, ha a nagy napon kényelmesen, minden gond és kellemetlenség nélkül élvezni szeretnéd a tökéletes menyasszonyi ruhában magad.

Szépítkezés

Minden menyasszony tökéletes szépséggel, hibátlan bőrrel, szép barna színnel, gyönyörű sminkel készül a felejthetetlen napra. Ha a kozmetikai arckezelésre jelentkezel be, adj időt bőrödnek a regenerálódásra, főleg, ha még előtte nem voltál ilyen kezeléseken. Ugyan így járj el  a szolárium esetén is. Ha még nem viseltél műkörmöket, pár nappal előtte készüljenek el, hogy kezed megszokja viselésüket.

A menyasszonyi ruha hossza

Fontos szabály, hogy a menyasszonyi ruhának a hossza a a cipő felvétele után a földtől 5-8 cm- re legyen. Ez minden menyasszonyi ruha fazonra érvényes, akár abroncsos, akár abroncs nélküli menyasszonyi ruhát választasz. A menyasszonyi ruha szoknyájának alja mindig előre libben és így minden lépéskor könnyedén rátaposhatsz, de megeshet az is, hogy a párod teszi majd meg egy óvatlan pillanatban. Ha ezt a jó tanácsot figyelmen kívül hagyod, akkor egész nap emelgetheted a menyasszonyi ruhát, ami nem csak fárasztó egy idő után, de folyamatos stressznek is teszed ki magad, ami beárnyékolhatja az egész csodálatos napot.  A Júlia Esküvői Ruhaszalonban különös gondot fordítunk erre, a kész ruhában kipróbáljuk  a tánc lépéseket. Ezen a ponton már is érkeztünk a következő hasznos tipphez, amelyet nem árt, ha betartod.

Legyen Nálad tartalék cipő

Az esküvő napjára a menyasszonyi ruha mellé jár a vadonat új menyasszonyi cipő. Viszont… Ez a cipő még újdonságánál fogva nincs bejáratva, így könnyedén feltörheti a lábat. Nincs is annál kellemetlenebb dolog, amikor feltört lábbal lépni sem tudsz. Minden eshetőségre felkészülve legyen egy tartalék cipő. Segíthet még, ha a kiválasztott esküvői cipőt is előre „bejáratjuk”.

Legyen Nálad tartalék harisnya

Murphy ismert törvénye: Ami elromolhat az el is romlik. Így van ez a harisnyákkal is. Mindig a legrosszabb időpontban indulnak a futóversenyen. Nagyon kellemetlen, ha minden lépésnél azt érzed, csak fut tovább és a násznép azt nézi mikor ér célba. A biztonság kedvéért Édesanyád vagy az egyik koszorúslány táskájában legyen egy tartalék harisnya a nyugodt lépések érdekében.

Fehérnemű

Nagyon fontos a kényelmes fehérnemű viselése is. Általában ebből is minden menyasszony az újabb darabot részesíti előnyben. Viszont ha ez alkalom előtt még nem viseltük, okozhat meglepetést, akár a csipke okozhat allergiás viszketést, akár a melltartó pántjának helytelen beállítása okozhat folyamatos igazgatást. Megelőzhető, ha akár már egy alkalommal viselted és már magabiztosan, kényelmesen érzed magad benne.

Gyors segély: tű és cérna

Az ördög nem alszik. Még az esküvő napján sem. Szintén gondos előrelátásra utal, ha a harisnyanadrág mellett ez is helyet foglal valaki táskájában.

Zsebkendő

Sok menyasszonytól hallottuk már, hogy „én nem vagyok sírós fajta”. Elérzékenyülni pedig szinte minden menyasszony joga és ez bizony  szinte kivétel nélkül meg is történik. Gondolj csak arra mikor  a szüleidtől „búcsúzol” és átadnak a párodnak. Megható,örömteli, könnyek nélkül nehéz megúszni. Jó szolgálatot tesz a sminkednek,ha kéznél van a zsebkendő.

Sminkjavító készlet

Már is elérkeztünk a sminked javítását szolgáló néhány apróbb, gyors javító készlet darabjához (púder, szemspirál, rúzs). Könnyek, ölelések, puszik, a meleg okozta verejték kiváló ellenszere. Szintén kérjük meg anyukát vagy a koszorúslányt, hozza magával a kis táskájában.

Virág és parfüm próba

Nagy nap, menyasszonyi ruha, új parfüm. Ne engedj a csábításnak, végezz már előtte tesztet, nincs-e allergén összetevője, ami aztán kellemetlen bőrpírt okozhat. Ugyanezt nézd meg a kiválasztott virágok esetében is, ha parlagfű allergia érzékeny vagy, könnyen előfordulhat, hogy keresztallergia alakulhat ki más virágok pollenjei hatására.

9 hasznos tipp, ha elérkezett a házasságkötés napja. Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad írásunkat és Te is felkészülten várod a nagy napot, hogy minden az elképzelésednek megfelelően alakuljon.

9 hasznos tipp menyasszonyoknak
9 hasznos tipp menyasszonyoknak