Menyasszonyi kesztyű

Menyasszonyi kesztyű, a tökéletes kiegészítő

Esküvői elegancia – a menyasszonyi kesztyű

Valljuk be, manapság azért már nem túl gyakran viseljük ezt a  csodálatos ruhadarabot. Maximum nagy hidegben, de akkor meg éppenséggel nem az esztétikum, hanem a praktikusság miatt. Márpedig egy emlékezetes esküvőnek inkább az előbbi a lényege. Na, vajon kitaláltad, milyen ruhadarabra gondoltam? Hát persze hogy a menyasszonyi kesztyűre.

Szóval vajon hozzátartozik-e a kesztyű az esküvői öltözékhez? Természetesen mint opcionális kiegészítő mindenképpen, legalábbis napjainkban. Régebben ez a fáma szerint gyakorlatilag kötelező viselet volt. Sőt, állítólag még információt is hordozott az, hogy milyet viselt a menyasszony: a hosszából lehetett következtetni a szertartás időtartamára. Akárcsak az, hogy meddig viselte az ara. A görögöknél pedig konkrét hagyomány is fűződött hozzá: a menyasszony kesztyűjébe cukrot tettek, ezzel biztosítva, hogy édes lesz a házasság.

De szerencsére a merev régi idők elmúltak, és, mint oly sok minden más is, a menyasszony ízlésére van bízva. Ha akar, akkor kiválaszt valami szépséges kesztyűt, de ha nem, akkor nem kell viselnie. Nézzük, mik a lehetőségek, ha úgy döntesz, ezzel is növeled az eleganciádat.

Menyasszonyi kesztyű - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Menyasszonyi kesztyű – kesztyűfajták

Az ember nem is gondolná, mekkora a választék anyagban, színben, fazonban még a kesztyűk terén is. Nézzük a legismertebbeket:

  • hosszú szárú kesztyű – nincs ujja, könyöktől a csuklóig tart, mint egy kabátujj
  • könyökig érő kesztyű
  • rövid szárú kesztyű – általában nem hosszabb, mint 22 cm
  • ujj nélküli kesztyű
  • operakesztyű – a legelegánsabb, hosszában végig gombokkal, egészen a bicepszig tart

Menyasszonyi kesztyű – milyen kesztyűt válassz

Színe, anyaga mindenképpen harmonizáljon a menyasszonyi ruháddal. A díszítése viszont inkább ellenpontozza: ha a ruha díszes, a kesztyű legyen egyszerűbb és fordítva. Anyaga szerint a leggyakoribb a szatén vagy csipke, de manapság még bőrkesztyűket is lehet találni a nagy eseményre.

Minél formálisabb az esküvő, annál hosszabb kesztyű dukál hozzá. A rövid kesztyű a kevésbé hagyománytisztelő szertartásokhoz illik, és bátran viselheted hosszú ujjú menyasszonyi ruhával. Az opera fazonú kesztyű viszont igazán az ujjatlan esküvői ruháknál mutat jól, nyári hőségben pedig az ujj nélküli a nyerő.

Egyvalamit viszont érdemes szem előtt tartanod a fazon kiválasztásakor: vedd számításba a gyűrűhúzás szertartását!

Menyasszonyi kesztyű - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Menyasszonyi kesztyű – kesztyű és gyűrűhúzás

Arra, hogy ne okozzon a kesztyű fennakadást, többféle megoldás is létezik:

  1. Erre az időszakra vedd le a kesztyűt

A szertartás megkezdése előtt bízd rá nyugodtan valamelyik nyoszolyólányodra, majd ha megtörtént a húzás, vissza is veheted.

  1. Válassz eleve ujjatlan fazont

Ebben az esetben ez a probléma fel sem merül.

  1. Válassz olyan kivitelt, amelynek külön le lehet venni a gyűrűsujját

Bizony-bizony, manapság már erre is van lehetőség!

Egy különleges, szép kesztyű szuper kiegészítője lehet menyasszonyi megjelenésednek. Térj be hozzánk, és nemcsak a menyasszonyi ruhádat, de a hozzáillő tökéletes kesztyűt is megtalálhatod.

Menyasszonyi kesztyű - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.