Letisztult vonalú menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Magas menyasszony, milyen legyen az esküvői ruha?

Esküvői ruha magas menyasszonyoknak

Bár sokan a filigrán, kis termetet tartják nőiesnek, de a magas nők is ugyanolyan nagy sikereket tudnak elérni az életben – jó példa erre, hogy a modellek is azok, sőt, 170 cm alatt nincs is esély arra, hogy valaki karriert csináljon ebben a szakmában.

Persze vannak hátrányai is a túl magas termetnek, például nehezebb megfelelő méretű társat találniuk, aki mellett ők is védtelennek tűnhetnek. Azért lássuk be: az öltözködés terén mégiscsak ők a nyerők. De vajon igaz-e ez a menyasszonyi ruhák esetében is? Lássuk, milyen lehetőségei vannak egy magas menyasszonynak.

Milyen az ideális esküvői ruha magas menyasszonyok számára?

Először is, a válasz a bevezetőben feltett kérdésre: igen – a menyasszonyi ruhák általában alapból magas termetre készülnek, hiszen könnyebb egy hosszú ruhából elvenni némi anyagot, mint utólag hozzáadni. De pontosan mely fazonú menyasszonyi ruha áll jól erre az alkatra?

  • hát természetesen az örök jolly joker, az „A” vonalú esküvői ruha – ami még jobban tud mutatni, ha a vállakat szabadon hagyja;
  • a nagy szoknyájú, széles, báli ruha stílusú menyasszonyi ruha-fazon – elvégre a királynői termet királynői ruhadarabot kíván;
  • a ferdén vágott menyasszonyi ruhák;
  • a lejjebb bővülő esküvői ruha típusokból a trombita alakú, azaz az, amelyiknek combközéptől kezd szélesedni a szoknya alsó része.

Összességében elmondható, hogy azok a ruhák a jó választások, melyek kiemelik a nádszál termetet: minél egyszerűbb, annál jobb, mert a sok és túlzott díszítés eltereli a figyelmet a sudár alakról.

Milyen esküvői ruhát kerüljenek a magas menyasszonyok?

Elsősorban az olyan szabású menyasszonyi ruhákat, amelyek hosszítják a termetet. Ilyen például az empire-típusú esküvői ruha, melynek jellegzetessége, hogy a szűkítés nem a deréknál, hanem feljebb, a mell alatt található.

Ugyancsak jobb, ha inkább nem olyan fazont választanak, amelynek magas a nyaka, illetve, ha mindenképpen hosszú ujjú felsőrészt szeretnének, arra érdemes odafigyelni, hogy kicsit mindenképpen nyúljon túl a csuklón, nehogy olyan érzetet keltsen, mintha „kinőtte” volna az ara a ruhát.

Mivel ehhez az alkathoz az egyszerűség illik, a mindenféle rafinált díszítés, mint a válltömés vagy a fodrok inkább kerülendők. Az ő számukra a csónaknyakú felső sem feltétlenül jó választás.

További ötletek magas menyasszonyok számára

  • amennyiben termetedhez illően karcsú derekad van, jó, ha ezt az esküvői ruhád kihangsúlyozza – vagy ha nem, rásegíthetsz egy feltűnő színű övvel vagy virágfüzérrel
  • ha a menyasszonyi ruha alja a földet söpri, azt a hatást kelti, mintha viselője mintegy elveszne benne, tehát optikailag kevésbé tűnik égimeszelőnek
  • a zárt felsőrész, mely finoman követi termeted vonalát, fűszerezve egy kis merész kivágással a combnál, igazán izgalmas és érzéki hatást eredményezhetnek

+1 tipp:

Ha nemcsak magas, de emellett sportos is az alkatod, akkor gondolkozhatsz kicsit rafináltabb megjelenésben is: a szűkebb fazonok, valamint a merészebb megoldások (mint például az elöl rövid, hátul hosszú szabás vagy egy izgalmas sliccelés) kifejezetten jól mutathatnak.

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.