Menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Menyasszonyi ruha fiús testalkatra

Fiús testalkatú vagy? Mutatjuk az ideális menyasszonyi ruhát!

Tulajdonképpen ez legmenőbb alkat a jelenlegi trendek szerint – mármint ha megnézzük a legnépszerűbb modelleket. Na vajon milyen forma ez? Hát igen: mostani cikkünkben a vékony, fiús testalkatúaknak igyekszünk segíteni abban, hogy megtalálják a tökéletes menyasszonyi ruhát maguknak.

Kit nevezünk fiús alkatúnak?

Fiús alkatúnak azokat a hölgyeket tartják, akikre leginkább ez a jellemző: vékony felsőtest, lapos („deszka”) mell, keskeny váll, keskeny csípő, a derék nem igazán elkülöníthető. Tehát az alapvetően vékony testalkatúak tartoznak ebbe a kategóriába. Ezen kívül nevezik még ezt a testfelépítést „oszlop” alkatnak is.

Hasonló jellegű még az úgynevezett sportos alkat, csak ott általában a váll szélesebb és kidolgozottabbak, izmosabbak a végtagok.

Menyasszonyi ruha fiús testalkatra –  milyen menyasszonyi ruhát válassz?

Azt gondolhatnánk, hogy – mivel a legtöbb modell, aki ugyebár az esküvői ruhákat is bemutatja, ilyen alakkal rendelkezik – a fiús felépítésre bármilyen menyasszonyi ruha tökéletes lehet. És az valóban elmondható, hogy viszonylag sokféle ruhafazon lehet jó nekik. Királynői hatást tudnak kelteni a vékony menyasszonyok ezekben a menyasszonyi fazonban:

 • „A” vonalú
 • sellő
 • báli, abroncsos
 • aszimmetrikus és rövid
 • egyenes vonalú
 • empire típusú

Ezen kívül elmondható még, hogy a modernebb, laza esésű ruhák is nagyon jól mutatnak ezen a testalkaton, mert kiemelik a karcsú formákat.

Azért ez a testalkat is igényel odafigyelést: ebben az esetben is van mit korrigálni, bár ez az alkat inkább „kitöltés”-t kíván, mint „eltakarás”-t: a nőiességet kell egy kicsit erősíteni, felturbózni. Mik segíthetnek ebben?

 • Mivel az ilyen alkatú hölgyeknek elsősorban a felsőtestet érdemes jobban „nőiesíteni”, erre a területre kell a hangsúlyt fektetni. Ebben segíthet a berakás, pliszé, ráncolás, húzás, a feltűnő, cikornyás minták és díszek egészen a derékrészig. A mellrészen kifejezetten jót tesznek a bármilyen megoldással hozzáadott plusz ruhaanyagok.
 • Ha magas is vagy egyúttal, kifejezetten jól tud állni a magasított nyak és a földet söprő, hosszú ruharész.
 • A dekoltázs nyugodtan lehet mélyen kivágott, de helyette a háton is jól mutathat egy hosszú, V alakú kivágás.
 • A szoknyarész inkább a csípőnél legyen szabott, mert ez segít kihangsúlyozni a derekat.

Menyasszonyi ruha fiús testalkatra– milyen menyasszonyi ruhákat kerülj inkább?

 • A fűzős ruhákat inkább kerüld, mert a vékony felsőtestre nem tudnak kellőképpen szorosan rásimulni ezek a fazonok.
 • Ugyancsak inkább a szűkebb szabású felsőrészt válaszd, mert a bő felső inkább a teltebb formákra jó.
 • Ezzel szemben a tetőtől talpig testre simuló ruhatípus sem feltétlenül jó választás, mivel ezek kihangsúlyozzák a test körvonalait, ami a nőies, gömbölyded formákhoz kifejezetten jó lehet, de a vékonyabbaknak ezek inkább csontosabbak, szegletesebbek, ezért ezeket inkább lágyítani érdemes.
 • A magas derékrészű ruhák sem kifejezetten előnyösek.

Bár sikerült találni néhány kerülendő viseletet is, azért lássuk be, szerencsések azok a lányok, akik fiús testalkattal rendelkeznek. Legalábbis az biztos: a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálásánál nem lesz nehéz dolguk. A Júlia Esküvői Ruhaszalon segítségével a megálmodott mesebeli nap így is, úgy is valóra fog válni, és gyönyörű leszel a választott ruhádban!

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.