"A" vonalú menyasszonyi ruha -Júlia Esküvői Ruhaszalon

Egyenes vonalú menyasszonyi ruha

Egyenes vonalú menyasszonyi ruha

Az esküvői ruha kiválasztása a nagy esemény egyik legfontosabb – és, valljuk be, mi, nők számára egyben a legizgalmasabb – feladata. Mostani cikkünk egy olyan fazont mutat be részletesebben, amely valószínűleg örökké meg fogja őrizni népszerűségét a jövendőbeli arák körében. Olvass tovább, és megtudhatod, miért!

Az örök klasszikus: az egyenes vonalú esküvői ruha

Ahogyan az alcímből is kiderül, ez a stílus a klasszikus menyasszonyi ruhák közé tartozik, leginkább az „A” vonalúhoz hasonlít. Az egyenes vonalú annyiban tér el ettől, hogy nem bővül lefelé, hanem lágyan követi a test vonalát, ezáltal kihangsúlyozva a nőies formákat.

Az egyenes vonalú menyasszonyi ruha jellemzői

Hogy miért is olyan közkedvelt ez a forma? Mert visszafogottan elegáns, mindamellett tág teret ad a kreativitásnak. Ezek a legjellemzőbb tulajdonságai:

 • akár alacsonyabb hölgyek is bátran hordhatják
 • általában finom, könnyű selyemből készülnek
 • kiválóan mutat mind a modernebb, trendibb, mind a hagyományosabb stílusú esküvőkön
 • kültéri és beltéri szertartáshoz is egyaránt alkalmas
 • mivel a szabása egyszerű, könnyen variálható:
  • a kivágása: ha a hátad előnyös, válaszd a hátul merészebbet, de akár elöl is lehet a dekoltázsa kicsit izgalmasabb
  • a szoknyarész is lehet változatos: akár rövidebb, akár hosszabb, de még uszállyal is dekoratív
  • viselheted pánttal vagy pánt nélküli kivitelben is, de megtalálható hosszú ujjas fazonban is, ha éppen ilyenre vágynál
  • mindezek miatt ruhád stílusa a tradicionálistól kezdve a modernen át az egészen extravagánsig variálható – a te ízlésednek megfelelően

Kiknek ajánljuk az egyenes vonalú menyasszonyi ruhát?

Az egyenes vonalú esküvői ruha elsősorban a vékonyabb testalkatú hölgyek számára előnyös, mivel testhez simulása miatt kiemeli a formákat. Persze akkor sem kell kétségbe esni, ha nem teljesen tökéletes az alakod. Ha kicsit vastagabb, nehezebb anyagból készítteted el az egyenes fazonú ruhádat, az megoldhatja a problémát: így ugyanis jobban fed, és nehezebben csúszik el, így ápol és eltakar egyszerre. Az alacsonyabb testalkatot pedig kiválóan magasítja optikailag az egyenes vonalú, hosszúkás szabás.

Ha viszont erős, telt idomaid vannak, és (bár minden okod meglenne, hogy büszke legyél rájuk!) nem szeretnéd látványosan az előtérbe helyezni őket, akkor ebben az esetben inkább az ehhez hasonló „A” vonalú szabást javasoljuk.

+ 1 tipp:

Mielőtt első látásra beleszeretsz, és már szaladsz is vele a haza, azért próbáld, ki, hogy biztosan kényelmesen érzed-e magadat benne: mozogjál fel-le, pörögj-forogj, hogy megy-e benne majd a tánc, illetve ülj is le, nézd meg, nem érzed-e úgy túl szűknek.

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.