Esküvői ötletek

Esküvői ötletek, 8 tipp az igazán emlékezetes esküvőhöz

Esküvői ötletek, avagy 8 tipp az igazán emlékezetes esküvőhöz

Az „esküvő” szó hallatán talán a legvalószínűbb asszociáció (már persze a romantikus szerelem képei után), ami legtöbbünkben felmerül, a „hagyomány”. Ha megkapjuk sorra kerülő barátaink meghívását egybekelésükre, leperegnek előttünk a szokásos elemek, az éjféli székelykáposztától a menyasszonytáncon át a csokordobásig – nincs új a nap alatt, mondhatnánk.

A valóságban viszont ez azért nem így van, mert a párok általában, pont emiatt, mindig arra törekednek, hogy az ő nagy napjuk legyen a legegyedibb, és egyben nemcsak nekik, hanem ismerőseik számára is a legemlékezetesebb esküvő a világon. Nézzünk meg pár lehetőséget, mi mindennel tehetjük felejthetetlenebbé ezt a csodálatos eseményt.

Különleges választások

Ha nem kívánnál eltérni az általános menetrendtől, az is feldobja az esküvőt, ha minden a megszokottak szerint zajlik, csak a választások különlegesek.

Egyedi helyszín

Nehéz manapság újat mondani ezen a téren, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen. De mi lenne például, ha kibérelnétek egy hajót? Egy természeti látnivalókkal tarkított sétaút a Dunán vagy akár a Balatonon garantáltan emlékezetes élményként marad meg az emberekben, és biztos, hogy unatkozni sem fog senki.

Különleges meghívó vagy ajándék

A huszonegyedik század gyermekei vagyunk, nyugodtan elfelejthetjük tehát a hagyományos, papíralapú meghívókat. Például a palackposta meghívó (az üzenetet kis üvegekbe rejtitek) akár saját kezűleg is kivitelezhető, és biztos lehetsz benne, hogy ha ismerőseid ilyet kapnak, jó darabig nem fogják kidobni, és akár örök emlékként őrzik majd egész életükben. Ugyanígy az egyedi vendégajándékok – mint például a mézeskalács figurák – is maradandó értékűek lehetnek.

Esküvői ötletek - Mézeskalács ajándék
Esküvői ötletek – Mézeskalács ajándék

Régi hagyományok színesebben

A hagyományos szokások nem feltétlenül szürkítik el az egybekelés varázsát – rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle!

Az eggyé olvadást szimbolizáló homoköntés szertartását színesítheted azzal, hogy nem homokot, hanem például két markánsan eltérő színű fűszerkeveréket vegyítesz a pároddal össze.

Bár az esküvői ruha a tisztaság, ártatlanság jelképe, nyugodtan eltérhetsz tőle. Egy finom árnyalatú, krém- vagy vaníliaszínű viselet biztosan megragadja a násznép tekintetét. A Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves menyasszonyok a szebbnél szebb, bőrük tónusához leginkább illő színes menyasszonyi ruháinkból: krém színű, csont színű, púder színű vagy fehér, színes csipke díszítéssel.

 

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.

 

Műsorelemek egy kicsit másként

Ha vendégeid figyelmét szeretnéd folyamatosan éberen tartani, építs bele a hagyományos műsorelemekbe egy kis fifikát.

Biztos, hogy a nézők egyből felkapják a fejüket, ha bevonuláskor a megszokott nászindulók helyett egy teljesen egyéni bevonulózenére jelentek meg. Ez lehet valamilyen, a pároddal közös emléket idéző dallam, de az is jó lehet, ha olyat találtok, ami rátok kifejezetten jellemző, és legtöbb ismerősötöknek azonnal ti juttok az eszébe.

Ugyancsak felébreszti a közönséget a lakodalom alatt, ha nem várt fellépő toppan eléjük. Ilyen lehet például a tűzzsonglőr (ezt azért ne felejtsd el előzetesen leegyeztetni a helyszínnel!), vagy egy manapság rendkívül népszerű stand-up előadó is.

Esküvői ötletek - Tűzzsonglőr
Esküvői ötletek – Tűzzsonglőr

Szerencsére az esküvői hagyományvilág már nincsen annyira kőbe vésve, hogy ne lehessen egyszerűen egy kis savat-borsot vinni bele. Ne feledd: ez a Te napod! Az pedig, hogy mindannyian – de persze mindenekelőtt ti, a fiatal pár – jól érezzétek magatokat, elsősorban rajtatok és a kreativitásotokon múlik.