Menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

A menyasszonyi uszály hossza és fajtái

A menyasszonyi uszály hossza, avagy milyen uszályfajták vannak?

Az „uszály” szó hallatára bizonyára férfiak és nők előtt meglehetősen különböző kép villan fel. Természetesen mi továbbra is maradunk az esküvővel kapcsolatos értelménél, hiszen az uszály a menyasszonyi viselet egy igencsak meghatározó része. Királynői viselet – gondoljunk csak Kate Middleton esküvőjére, amikor is lenyűgöző ruhájában méltóságteljesen sétált, maga után húzva a csaknem három méter hosszú menyasszonyi uszályát.

A menyasszonyi uszály fajtái

Többféle különböző fazonból választhatunk, melyek persze nemcsak hosszban, hanem a feltűzés helyében vagy a szabásban, esésben is eltérhetnek egymástól. Melyek a legnépszerűbb uszálytípusok?

  1. Sweep- vagy seprűuszály – az „egyszerű-de-nagyszerű” stílus kedvelőinek

Ez talán a legegyszerűbb típus, és a menyasszonyi ruha folytatásaként alig ér túl rajta, kb. 20-40 cm távolságban. Hátul félkörben mintegy seprűként veszi körül a szoknyarész alját, innen ered a neve. A kényelmes, ámde visszafogottan elegáns stílus kedvelőinek ajánljuk, kültéri esküvőkön különösen praktikus lehet.

  1. Court- vagy udvari uszály – a merészebbeknek

Az első típus kicsit rafináltabb változata, a ruha derekától indul, és kicsit hosszabban (kb. 90 cm-nyire) terül el a földön.

  1. Chapel- vagy kápolnauszály – a feltűnő, de praktikus viseletek kedvelőinek

Ez a fazon már látványosabb: mintegy másfél méternyi távolságban terül el a viselője mögött, ezért nagyszerűen kiemeli a sziluettet, mindemellett még kezelhető a hosszúsága. Ideális a templomi ceremóniára, bár a későbbi eseményekre nem árt, ha le tudjuk szerelni a ruháról.

  1. Chatedral vagy katedrálisuszály – a nagyvilági stílus kedvelőinek

Ez a terebélyes, méretes menyasszonyi uszály, amely elérheti már a 2,5 méteres hosszúságot, rendívül dekoratív, és az esküvői fotókon is tekintélyesen mutat. Hátránya azonban, hogy a nagy méretéből adódóan nehezebb is, ezért inkább a magasabb menyasszonyoknak ajánljuk, valamint, hogy ehhez az uszályhoz már mindenképp érdemes egy uszályhordozó segítségét igénybe venni – persze ez is csak a menyegző ünnepi fényét emeli. :)

  1. Királyi uszály – a királynőknek

Nem véletlen, hogy ezt a típust elsősorban valóban a királyi család tagjai részesítik előnyben, mivel ezek a fazonok akár 3 méternél is hosszabbak lehetnek. Ez pedig különleges odafigyelést, folytonos törődést igényel. Nagyszabású, több száz fős, kiemelt publicitású eseményekkor viszont tökéletes választás azoknak, akik nem riadnak vissza a kihívásoktól még ezen a különleges napon sem, és képesek bármit megtenni az elegancia érdekében.

Lecsatolható vagy feltűzhető menyasszonyi uszályok – a praktikus választás

Ha nem feltétlenül szeretnénk az esküvő minden eseményén hosszú, lebernyeges uszályban részt venni, több megoldás is létezik.

Az egyik, hogy ha nem akarjuk, hogy a földet seperje, egyszerűen feltűzzük a comb vagy a csípő magasságában. Általában minden uszályos ruha feltűzhető, csak nem mindegyiket olyan egyszerű, ezért érdemes előzetesen a szalonban kipróbálni, hogy később a nagy napon már könnyen magunk is el tudjuk végezni. Arra figyelj mindenképp oda, hogy az uszály feltűzés után szépen simuljon bele a ruhába.

A másik lehetőség, ha olyan típus mellett döntünk, ami fel- és lecsatolható. Ez igazán egyszerű megoldás, hogy gyorsan tudjunk stílust váltani.

 

 

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.