jegygyűrű kiválasztása

Jegygyűrű kiválasztása, hogyan válasszunk karikagyűrűt?

Jegygyűrű kiválasztása, hogyan válasszunk karikagyűrűt?

A karikagyűrű tulajdonképpen egy jegygyűrű, csak az a fajtája, melyből kettő van: egyiket a menyasszony, másikat pedig a vőlegény viseli, eleinte bal kézen, majd az esküvő során átkerül a jobbra, és onnantól kezdve remélhetőleg egy életen át ott is marad.

A fentiek azt sugallják, hogy a megfelelő karikagyűrű kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat: olyannak kell lennie, ami mindkét félnek elnyeri a tetszését, ráadásul annyira, hogy örökké szívesen viselje. Ezen kívül pedig jó, ha utal a két ember összetartozására is. Melyek azok a tényezők, amik alapján ki tudjuk választani a számunkra legtökéletesebb jegygyűrűt? Ezt tudhatod meg az alábbiakban.

Hogyan válasszunk karikagyűrűt – mitől függ, hogy néz ki a jegygyűrű?

Egy gyűrűt alapvetően ezek a tulajdonságok jellemeznek:

  • a gyűrű anyaga

Persze lehetőleg nemesfémből: lehet ezüst, arany, platina – de manapság már hódítanak az egyéb anyagok is, ilyenek például a fa vagy a zománc. Amire érdemes odafigyelni: lehetőleg legyen minél időállóbb. Ez persze függ a gyűrű minőségétől illetve falvastagságától is.

  • a gyűrű színe

Nyilván az ezüst és platinagyűrű színe adott, de ha aranyat választunk, attól függően, hogy milyen és mennyi egyéb fémmel van ötvözve, a következő lehetőségek vannak:

  • a leggyakoribb, a sárga arany
  • fehér arany
  • vörös (rózsa) arany

Ezek mellett olyan is előfordulhat, hogy a gyűrű többféle színű arany vagy egyéb más anyag kombinációjából áll.

  • a gyűrű formája

A legnépszerűbb a kívül-belül egyaránt enyhén domború kivitel, de lehet lapos, ovális/négyszögletű vagy ezek külső-belső variációja is.

  • a gyűrű felülete

A leggyakoribb a fényes, a matt és a szálhúzott, illetve ezeket is lehet összetársítani.

  • a gyűrű mintázata

Különböző vésésekkel, gravírozásokkal nagyon szép és egyedi mintával lehet ékíteni a gyűrűket – akár kívül, akár belül, utóbbinál pedig az emlék kedvéért gyakran beleírják az esküvő dátumát.

  • a gyűrű kövezése

Természetesen a legnépszerűbb mindmáig az úgymond hagyományos fehér brill – gyémánt – kövezés, de előfordul, hogy a párok színes (pink, kék vagy elegánsabb, pezsgőszínű) gyémántokat választanak, ami lehet többféle formájú is, a kerektől a négyszögletesen át egészen a szív alakúig.

Jegygyűrű kiválasztása
Jegygyűrű kiválasztása

Hogyan válasszunk karikagyűrűt – egészen egyedi megoldások

Sok fiatal szeretne olyan jegygyűrűt viselni, amilyet soha más előttük nem hordott és nem is fog soha. Szerencsére az ékszerészek nyitottak a mindenféle egyedi megvalósításra, lássunk néhányat a manapság divatos, egyedi ötletek közül:

  1. Előfordul, hogy a gyűrűpár két tagja eltér egymástól – ez főleg akkor hasznos, ha a feleknek különböző elképzelése van, de általában ilyenkor is van valami közös motívum vagy koncepció, ami azért mutatja az összetartozást.
  2. A mai technikák lehetővé teszik a karikagyűrűk teljesen egyedi mintázását: már azt is kitalálták, hogyan tegyék rá a menyasszonyok-vőlegények a saját egyedi ujjlenyomatukat is – akár kívülre, akár belülre.
  3. Külföldön az új őrület az „inner message” („belső üzenet”) gyűrűk divatja, amikor is a jegygyűrű belsejében egy olyan speciális kidomborodás van, ami az ujjunkon hagyja nyomát (pl. egy szívecskét) a viselése során.

Válasszátok bármelyik gyűrűmegoldást is, biztos, hogy tökéletes lesz, éppúgy, mint a nálunk megtalált, rátok álmodott esküvői ruházatotok is. Várunk szeretettel szalonunkban!

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.