Menyasszonyi frizura

Menyasszonyi frizura

Menyasszonyi frizura

Az esküvő remek lehetőség arra, hogy az ember lánya megcsillogtassa nőiességét. Ha alapvetően nőies beállítottságú, akkor azért, ha inkább sportos vagy fiús, akkor pedig azért.

Mik segíthetnek nekünk ebben? Persze a legkézenfekvőbb válasz a megfelelő menyasszonyi ruha. No meg persze a kiegészítők, a smink… de talán a második legfontosabb kelléke a nőiességnek a tökéletes frizura.

Így hát érdemes a menyasszonyi ruha mellett a hajunkra is kellő figyelmet fordítani. Mi mindentől függ az, hogy milyen lesz végül a te számodra legideálisabb menyasszonyi frizura?

Menyasszonyi frizura
Menyasszonyi frizura

Menyasszonyi frizura – mitől függ, hogy neked mi lesz jó?

Sok mindentől. Ezek pedig két fő kategóriára bonthatók.

 1. Menyasszonyi frizura külső tényezői:

Ezek azokat az adottságokat jelentik, melyek nem a te személyiségedtől, külsődtől függenek. Ilyenek lehetnek például:

 • a házasságkötés időpontja

Lehet a négy évszak bármelyikében, és lássuk be, mindegyikhez más és más frizura illik. Télen a hűvös, világos díszek, árnyalatok, tavasszal vagy ősszel a színek tarka vagy inkább rozsdásabb változata. Nyáron pedig a virágos, buja, bódító illatú loknik ideje jön el.

 • a házasságkötés helyszíne

Nem mindegy, hogy kültéren vagy beltéren mondjátok ki a boldogító igent: az időjárás sokszor okozhat meglepetést. Ha esélyes, hogy a szél belekap fürtjeidbe és szétborzolja frizurádat, érdemesebb lehet inkább egy bájos kontyban gondolkodni. Ugyanígy, ha trópusi melegre kell számítani. De ha átlaghőmérséklet és kevés légmozgás biztosított, akkor bátran szabadjára eresztheted hosszú, dúsan elomló hajadat.

 • a menyasszonyi ruhád

Ez persze attól függ, hogy melyiket választod. :) De lehetnek a ruhának olyan adottságai, melyek hatással lehetnek arra, hogy milyen frizurát érdemes választanod. Így például, ha a nyakadat, hátadat szabadon hagyja, érdemes lehet ezt érvényesülni hagyni egy feltűzött frizurával.

Menyasszonyi frizura
Menyasszonyi frizura
 1. Menyasszonyi frizura belső tényezői:

Ezek azok, amelyek téged jellemeznek. Mindenekelőtt:

 • a személyiséged

Ez ugyanis sok mindent meghatároz. Például, hogy alapból nőies vagy inkább sportosabb alkat vagy. Ezért aztán

 • a hajad hossza
  • hosszú vagy félhosszú
  • fiúsan rövid – persze a rövid haj is lehet bájosan, kislányosan nőies!

A másik kérdés pedig, hogy az esküvőn melyik önmagadat szeretnéd inkább kidomborítani:

 • a nőiességedet
 • a „huncut” énedet
 • a fiús stílusodat

Egy biztos: legyen a hajad rövid vagy hosszú, mindegyikből ki lehet hozni azt, amit éppen szeretnél. Akár egy kibontott frizurával, akár póthaj hozzáadással, akár egy jól megválasztott kiegészítővel (csat, gyöngy, fátyol)

Menyasszonyi frizura
Menyasszonyi frizura

Azért vannak olyan adottságok is, amik valóban „adottak”, azaz változtatni nem lehet rajtuk, ellenben lehet hangsúlyozni, ellenpontozni vagy éppenséggel elrejteni. Ilyen lehet például

 • az arcformád (kerek, ovális, hosszúkás, szögletes)

Szerencsére mindegyikhez meg lehet találni a legjobban illőt. Mert ez a lényeg: hiába van rengeteg szempont, amit figyelembe kell venni, mindig létezik egy frizura, ami pont neked lett kitalálva. Lehet az bármilyen alkalom, de az esküvőn magad is meg fogsz lepődni, milyen értékeket, szépséget ki lehet hozni belőled. Mert a (menyasszonyi) haj öltöztet! Pontosan úgy, ahogyan te megálmodod

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.