Valentin nap, szív, rózsa

Valentin nap a szerelmesek ünnepe!

Egyetlen dolgom e földön a szeretet.
Victor Hugo

Valentin nap a szerelmesek ünnepe és ez így igaz, hisz a szeretetnél és a szerelemnél nincs fontosabb, szebb dolog a világon. A szerelem megünneplésének napja Február 14-e. A Valentine’s Day és a Bálint nap egy és ugyanaz az ünnep. Ugyanis a Valentin név magyar megfelelője a Bálint. Ebből a cikkünkből megismerhetitek az eredetét, a szokásokat, vers és film tippeket találhattok. Illetve adunk pár ötletet is amivel kedveskedhetsz párodnak!

 

1. Valentin nap eredete, hagyományok:

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) többek között a szerelmesek védőszentje. Február 14-én tartott ünnep a Valentin nap a 20. század végén világszerte mint a szerelmesek ünnepe terjedt el. Eredete egészen a Római Birodalom idejére vezethető vissza. Magyarországon az 1990-es években kezdett elterjedni a Valentine’s Day. Azelőtt is volt Bálint nap vagy más néven Balázsolás, amihez számos, néphagyomány és hiedelem fűződik.
Legtöbb ilyen szokás a fiatal leányokat segítette abban, hogy a már meglévő szerelmüket megtartsák. Illetve ha még nem volt meg a szerelmük akkor megtalálják és meghódítsák. Egyik ehhez fűződő szokás volt például a párna alá helyezett babérlevél. Ennek célja az volt, hogy álmukban megtudhassák ki lesz a jövőben a párjuk.
Ezen az ünnepen a szerelmesek üzenetekkel, vagy ajándékokkal kedveskednek szerelmüknek.

romantikus bombon, valentin nap
Ajándékok Valentin napra

 

2. Költők versei

A magyar irodalomban sok olyan verset találhatunk, melyek a szerelem szépségét foglalják gondolatokba.
Egy-egy ilyen szép vers elmondása, átadása is lehet egy kedves ajándék szerelmünknek.
Igaz ma már az sms a gyakori, az a gyors bevált szokás. De gondolj csak bele mennyire személyesebb, romantikusabb egy szép szerelmes vers küldése akár levél formájában. Ilyen verseket találhattok számosat a magyar irodalomban például.: Balassa Bálint: Én édes szerelmem ; Ady Endre: Őrizem a szemed ; Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez, vagy Juhász Gyula: Szerelem?

„- Én nem tudom, mi ez, de jó nagyon,
Elrévedezni némely szavadon,
Mint alkonyég felhőjén, mely ragyog
És rajta túl derengő csillagok…”
                       Juhász Gyula: Szerelem?

 

3. Filmvásznon a Valentin nap, a szerelmesek ünnepe!

Tökéletes, romantikus program lehet egy vacsora utáni mozizás. A szerelmesek ünnepe az amerikai, európai rendezőket is megihlette. A romantikustól, a komikuson át minden stílusban találkozhatunk a témával a mozi vásznakon. Szem nem marad szárazon, hol a nevetés, hol a meghatottság könnyei csordulnak ki ezen filmek láttán.
Példaképpen megemlíthetjük a Szerelmünk lapjai, Valentin nap, vagy akár a Fogadom című filmet ami igaz történet alapján készült.

 

4. Ajándékok Valentin napra

Legelterjedtebb a vörös rózsa ajándékozása, hisz a szerelem egyik legismertebb szimbóluma. A romantikus vacsorameghívás is egy tökéletes ünneplése lehet a szerelmesek ünnepének. Ezen a napon megnő a lánykérések száma is. Különböző élményeket is lehet ajándékozni, például egy relaxáló hétvégét kettesben. A bonbon, az ékszer is gyakori és kedves ajándék, legfőképp a jegygyűrű.

romantikus vacsora
Romantikus vacsora Valentin napra

 

Valentin nap a szerelmesek ünnepe, de ne feledjétek minden nap megünnepelni azt hogy egymásra találtatok. És ha már tervezitek a jövőtöket, esetleg a lánykérés is megvolt, sőt a nagy napot is kitűztétek, akkor keressétek fel bátran szalonunkat. Hiszen mi Valentin napi akciókkal és legújabb menyasszonyi ruha modellekkel várunk minden kedves menyasszonyt szalonunkban.

Akciók, menyasszonyi ruhák, valentin nap
Menyasszonyi ruhák Valentin napi akcióval

Várunk szeretettel!
Jelentkezz be elérhetőségünk bármelyikén!

 

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.