Házasság

Házasság és az odavezető út

A házasság és az odavezető út egy különleges, élményekben gazdag kaland az ifjú párnak, amit egy komoly döntés előz meg. Az esküvő tervezése a szerelmes párok kapcsolatának egyik legszebb pillanata. Hiszen ilyenkor már megtörtént a lánykérés, az eljegyzés. Mikor két ember igazán szereti egymást, akkor összekötik életüket, frigyre lépnek. Van egy ünnep, amely a házasságot ünnepli, s egy egész hétig tart.

 

Házasság hete

2008-ban indult el országunkban megünneplése. A házasság és a család fontosságára hívja fel a figyelmet ez a vasárnaptól-vasárnapig tartó egy hetes ünnep, mely a Valentin napot is magában foglalja. Idén 2021-ben Február 7-tól Február 14-ig tart.
A kezdeményezés Angliából indult el, lassan két évtizeddel ezelőtt és több kontinens számos országa csatlakozott. Országos szinten különböző rendezvények kerülnek megrendezésre, melyeken a példamutatás, a nyílt kommunikáció kerül a középpontba. Illetve a már egybe keltek és a házasulandók is akár gyakorlati útmutatásokat is kapnak, hogy hogyan mélyítsék el még jobban kapcsolatukat.  Lássuk hogyan is jutunk el a boldogító Igenig.

 

1. Házasság és az odavezető út: Lánykérés

Leszel-e a feleségem? Talán a legszebb szavak amit egy nő hallani szeretne szerelmétől.
Maga a lánykérés előzi meg a házasságkötést. Sokan álmodunk tündérmeséket kislánykorunkban, s ez lehet az egyik mely valóra válik. Mikor a férfi, még ha nem is fehér lovon de megkéri kedvese kezét. Régi szép hagyomány, hogy a férfi a szülőktől is megkéri a lány kezét. Maga a lánykérés eljegyzési gyűrűvel történik, vagy már a jegygyűrűvel. Ez az az ékszer ami a jegyesség szimbóluma. A kör alakja az örökkévalóságot, a folytonosságot jelképezi.

 

2. Eljegyzés

A házasságra való ígéret maga az eljegyzés. Manapság nem annyira jellemző a jegyesség megülése, nagy vacsora közepette, hiszen eljegyzés nélkül is lehet házasságot kötni. Mégis egy szép szokása, ünneplése ez is az ifjú párnak. Illetve ilyenkor már a családdal meg lehet beszélni az esküvő kapcsán felmerülő feladatokat, intézni valókat.

Eljegyzés
Házasság előtt eljegyzés

 

3. Esküvő – Házasság

A házasságkötés az egyik legfontosabb esemény életünkben, hiszen az egybekelés már maga a családalapítás is egyben. Megállapodunk, összekötjük életünket szerelmünkkel. Magának az esküvőnek a megszervezésére elegendő időt kell szánni. Ez független attól, hogy kis vagy nagy esküvő lesz mert sok mindent kell összehangolni, megszervezni a nagy napig. Úgy a polgári, mint a templomi időpontokat érdemes minél hamarabb egyeztetni, lefoglalni. Aztán következhet a helyszín, mely lehet beltéri vagy akár szabadtéri.

Esküvői helyszín
Házasság – Esküvői helyszín

 

Ha már a fent említett dolgok megvannak, akkor már van mit írni a meghívókra. Választhatsz szép sablonok közül, de terveztethetsz vagy akár te magad is tervezheted az esküvői meghívótokat.

Minden hölgy álma, hogy tündököljön esküvője napján a menyasszonyi ruhájában. Ebben tudunk mi segíteni neked, mert fontos vagy nekünk. Kellemes környezetben, varázslatos ruhapróbákkal szeretnénk hozzájárulni a felejthetetlen nagy napodhoz.

Természetesen az esküvő szervezésének még számos lépése van. A legfontosabb az, hogy a házasságkötés megtörténik amikor kimondjátok a boldogító igent. Ne feledjétek ennek fontosságát, mélységét és tenni azért, hogy egy hosszú, boldog házasságban éljetek. Ne csak a házasság hete legyen ünnepetek, hanem minden nap ünnepeljétek meg hogy egymásra találtatok, akár egy apró gesztussal.

„Mi lehet csodálatosabb érzés két lélek számára, mint hogy kötelékük egy életre szól?”

George Eliot

Menyasszonyi ruha
Házasság kötéshez menyasszonyi ruha

 

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.