Menyasszony öltöztetése

Menyasszony öltöztetése

A menyasszony öltöztetése

Az esküvő előtti napok, órák, az utolsó simítások… mindig a legizgalmasabb pillanatok egyike. Már megvan a vőlegény és a menyasszony ruhája is. A hagyománytisztelőbb körökben persze a jövendőbeli férj nem láthatja előre, mit fog viselni a szertartáson az ara. Így számára ez is egy nagy meglepetés lesz.

Szegény menyasszonyra így még a titkolózás terhe is hárul. Emellett pedig annak eldöntése, hogy ki segítsen neki felölteni a mennyei szépségű, habtiszta, féltve óvott ruhakölteményét. Régente a minden szertartáshoz előírt, megszabott szokások segítették ebben, hiszen akkor még nem volt apelláta ellene. Ma már azonban ennél bonyolultabb a helyzet.

Menyasszony öltöztetése
Menyasszony öltöztetése régen és napjainkban, ki lesz a segítség?

A menyasszony öltöztetése régen

Nagyanyáink idejében a szokás azt diktálta, hogy a menyasszonyt a család nőtagjai öltöztessék fel esküvői ruhájába. Elsősorban a már férjesek, így tapasztaltabbak voltak hivatottak a feladatra, hiszen ők tudták átadni a felkészülésre alkalmas, megfelelő tudást.

A későbbiekben a nőrokonokat felváltották a nyoszolyólányok a menyasszony-öltöztetés tisztségében. Náluk pont ellenkező volt a helyzet: ugyanis rájuk általában még várt a lánykérés. De addig is, az járta, hogy ismerkedjenek az esküvői szertartásokkal, tanulják ki idejében. Ennek köszönhetően aztán a sajátjukon már felkészülten, rutinosan tudnak majd viselkedni – tartotta a néphagyomány.

Egy mai, a népszokásokat élénken tiszteletben tartó, hamisítatlan palóc lakodalom során a menyasszonyt nem otthon: egy szomszédos házban öltöztetik fel. A tökéletesség elérése érdekében pedig rengetegen sürgölődnek a friss ara körül. Mind a család asszonyai, mind a felkent nyoszolyólányok a közös ügy, a ragyogó öltözékű menyasszony érdekében dolgoznak.

A menyasszony öltöztetése napjainkban

Mára már a hagyományok betartása is a mi döntésünk. A menyasszony határozza meg és választja ki, hogy kinek a segítségét kéri az esküvő előtti felöltöztetésében. Persze ez gyakran már csak praktikus okok miatt is, továbbra is a koszorús/nyoszolyóslány(ok)ra szokott esni. Hiszen leginkább a közeli, gyermekkori barátnők vállalják ezt a szerepet. És hát nem úgy a legjobb, ha velük közösen, együtt nevetve, egymást segítve történik az esemény?

Ám az is épp ennyire jó lehet, ha édesanyánkat vagy idősebb, tapasztaltabb családtagunkat kérjük meg erre. Hiszen ők tisztában vannak a mindenféle praktikával, ami még szebbé, még jobbá, még kényelmesebbé teheti viseletünket. És abban biztosak lehetünk, hogy ők aztán tényleg a szívükön fogják viselni a tökéletes esküvői megjelenésünket.

A maximalisták vagy éppenséggel a kevesebb önbizalommal rendelkező hölgyek pedig akár egy profi segítségét is igényelhetik. Már a ruha kiválasztásánál is jól jöhet egy stylist. Ha pedig még az előkészületeket, az utolsó simításokat is szakértő szemmel tudja felügyelni, akkor biztosak lehetünk benne: jó kezekben leszünk.

Látható tehát, hogy a menyasszonynak nem lesz félnivalója, bárkit is választ segítségül. Legyen döntése oka akár a hagyomány, akár a szíve szava, akár az objektív szakember segítsége, egyben biztos lehet. Bárki is lesz végül, mindenkinek az a cél fog a szeme előtt lebegni, hogy az ara szépsége mindenek felett ragyogjon.

Menyasszony öltöztetése
Menyasszony öltöztetése, kit válasszunk hozzá?

Bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.