Esküvői kép - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Menyasszonyi fátyol – legyen vagy ne legyen?

A menyasszonyi fátyol az esküvői szett egyik legszebb, legtitokzatosabb része. Ez az egyik olyan ritka női ruhadarab amit csak egy bizonyos alkalommal viselhetünk, mégpedig az esküvőnkön. Ebből a nézőpontból tekintve erre a kecses ruhadarabra, de inkább kiegészítőnek nevezzük érthető, hogy sokakban felmerül a kérdés, hogy legyen vagy ne legyen?
Hogy könnyebben eldönthessétek ebben a cikkben mesélünk kicsit az eredetéről, változatairól.

Mit is jelképez, honnan ered?

A szerénységet, ártatlanságot jelképezi. A római, görög időkből származik, funkciója az volt, hogy elrejtse a menyasszonyt a gonosz, ártó szellemek ellen. Illetve egyik legismertebb babona szerint arra is szolgált, hogy az esküvő előtt az ara arcát elrejtse a vőlegény elől, mert ha előbb meglátja az nem jó ómen. Általában az esküvő pillanatában lebbenhetett fel legelőszőr az ara arcáról az esküvői fátyol.
A 17-18 században nem volt annyira divatos. Volt amikor leplet hordtak a menyasszonyok, de 1840-ben Viktória királynő esküvőjén viselt fátyol visszahozta népszerűségét a menyasszonyok körében.

Egy tökéletes menyasszonyi fátyol legfontosabb összetevői

– Anyaga

Jellemzően kettő féle anyagból készülhet a menyasszonyi fátyol. Legismertebb, legelterjedtebb a légies hatású kristálytüll. Másik használt anyag a soft tüll, melynek kissé bohém hatása van.

Esküvői kiegészítők - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Menyasszonyi fátyol

– Fátyol hossza

Erre mondhatnánk, hogy ízlés kérdése, ám mégis leginkább az esküvői ruhához kell igazodnia, vele kell harmonizálnia.
Lényegében vannak a rövid, derékig érő és a hosszú menyasszonyi fátylak. Akik nem kedvelik az uszályt dönthetnek egy hosszú fátyol mellett is. A hosszú földig érő fátyol így az uszály illuzióját sejteti, a templomi bevonulásnál különösen szép megjelenést idézve.

Hosszú menyasszonyi fátyol
Hosszú menyasszonyi fátyol

– Menyasszonyi fátyol típusai

Lehetnek csipkés vagy mantilla fátylak, a ruha csipkézetével harmonizálóak, melyek különös eleganciát sugároznak.
Csillogó szélűek, amik lehetnek csillogó anyaggal vagy gyöngyökkel bevont szélűek.
Nagyanyáink idejéből ismert a Júlia-fátyol, mely a vintage esküvők megjelenésével újra divatba jött.
Birdcage vagy madárkalitka/madárfészek fátyol, ami már inkább mondható leginkább fejdísznek.
Arra mindenképpen figyeljünk oda, hogy egy díszes ruhához egyszerűbb menyasszonyi fátyol illik, illetve fordítva is igaz. Egy letisztult esküvői ruhának tökéletes kiegészítője lehet egy díszesebb fátyol.
A menyasszonyi fátylakat kombinálni lehet fejdíszekkel is, mely megfelelő összeválogatása lélegzetelálló hatást kölcsönöz. Akár a fej tetejére, akár a tarkóra rögzítésként használhatunk különleges fejdíszeket melyek egy gyönyörű, fókuszpontot hoznak létre.

Esküvői kiegészítők - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Esküvői kiegészítő

Ez az év a fátylak divatjának éve is. Újra hódítanak ezek a szép kiegészítők, amik talán mégis többek egy hétköznapi kiegészítőnél. Hogy hogy döntesz az csak rajtad múlik, de egy biztos, egy jól megválasztott fátyol őrzi a hagyományokat és kiegészíti az öltözetet.

A Júlia Esküvői Ruhaszalonban megtalálod a ruhát, a stílust,  stílus tanácsokat és a tökéletes menyasszonyi fátylat is! Várunk szeretettel!
Jelentkezz be elérhetőségünk bármelyikén!

 


Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.