Menyasszony leszek

Menyasszony leszek

Menyasszony leszek

„Ha leszek, leszek, menyasszony leszek,
a vőlegénynek hű párja leszek,
hej, pártám, pártám, gyöngyös koszorúm,
majd szögre teszlek édes hajfonóm.
Hej, pártám, pártám, gyöngyös koszorúm,
majd szögre teszlek édes hajfonóm.”

(Bornai Tibor – Menyasszony leszek)

Minden kislány álma, hogy ha egyszer felnő, eljön érte álmai hercege (fehér lovon), és megkéri a kezét. Elképzeli magát a gyönyörű esküvői ruhájában, amint egy pördülésére lágyan lebben a csodás, törtfehér, habkönnyű csipke anyag, a násznép gyönyörűségére. Nemhiába vásárolnak a szülők megannyi Barbie- vagy egyéb babát, amit be lehet öltöztetni menyasszonynak.

Menyasszony leszek
Menyasszony leszek

Az esküvő és a nagy Ő eljövetele minden nőt elkíséri élete során. Egészen addig, amíg el nem érkezik az ő számára is az idő. És ez független attól, hogy milyen korban élünk. Nemcsak nagyanyáink, anyáink, de mi is és jövendő gyermekeink is ugyanúgy kicsi kortól készülnek a lánykérés pillanatára. Gondoljunk csak a Jóbarátok női főszereplőire. Bár modern, ambiciózus mindhárom, szívük vágya egy csodálatos esküvő (ami persze meg is valósul). Nem véletlen, hogy a visszatérő téma a sorozatban és egy-egy lánykérés, esküvő vízválasztó az évadok között.

„- Nézze mama, milyen menyasszony, nézze mama,

 ilyen egy menyasszony, már meg is látszik rajta, hogy férjhez megy,

 egészen más, mint nyáron volt, már egészen olyan, mintha asszony lenne.”

(Móricz Zsigmond: Rózsi és Rózsi)

Az esküvő, a házasság nemcsak a társadalmi elvárások miatt fontos. Fontos azért is, mert ezzel a szertartással fogadunk hűséget kedvesünk felé, és mutatjuk meg a világnak összetartozásunkat. Ezen pedig még az a kérdés sem változtat, hogy vajon mikortól lesz valaki „hivatalosan” menyasszony.

Menyasszony leszek
Menyasszony leszek

Annak ellenére, hogy megoszlanak a vélemények ebben is. Van, aki a hagyományokban gondolkodik. Ők azt mondják, akkor válik valaki igazán menyasszonnyá, amikor a férjjelölt a lány szülei elé járulva szertartásosan megkéri kedvese kezét. Mások szerint nem ez a lényeg, hanem a döntés. Amikor a szerelmespár együtt elhatározza, ezentúl egyek lesznek céljaik és életük. Mindezt pedig a külvilág számára is egyértelművé teszik: egy gyűrű viselésével pecsételik meg az egyezségüket.

A lánykérés minden hölgy számára egy különleges esemény. Onnantól kezdve egészen az esküvőig minden gondolata akörül forog, hogyan legyen az egy rendkívüli, megismételhetetlen nap. Szervezni kell, tervezni, néha már kissé idegőrlő munkával törekedni a tökéletesre. Utána pedig felkészülni, felnőni az asszonyi élet mindenapjaihoz.

De a lánykérés pillanatában nem ez a lényeg, hanem a beteljesülés öröme. Végre elérkezett az, amire gyermekkorunk óta vágyunk, készülünk! Élvezzük ki ezt a pillanatot, és ízlelgessük egy kicsit: menyasszony leszek, menyasszony vagyok! A gondokkal ráér később is foglalkozni.

 

Mi pedig, tudd, hogy itt vagyunk és segítünk, amikor szükség lesz ránk. Gyere, nézd meg, és találd meg életed esküvői ruháját! Minden menyasszonyt várunk szeretettel a Júlia Esküvői Ruhaszalonban!

„Ha leszek leszek
Menyasszony leszek
Vőlegén mellett
Házastárs leszek.”

(dunántúli népdal)

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.