Esküvői kiegészítők - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Menyasszony fejdísz – melyiket válaszd?

Menyasszony fejdísz – van megoldás, melyiket válasszuk?

Egy gyönyörűséges, királynői ruha.. egy kivillanó édes topánka.. mindez elengedhetetlen a tökéletes esküvői megjelenéshez. Ám valljuk be: még önmagában nem elég a boldogsághoz. Hiszen lehetnek ezek bármennyire is szépségesek, ha egyszer a menyasszony legfőbb jellegzetessége, az arca, fejformája, frizurája is meghatározó tényező. Ezért mindezek kihangsúlyozására, megfelelő keretbe varázslására is elegendő figyelmet kell fordítania egy magára adó arának. A fejdísz tehát külön megfontolást igényel.

Menyasszonyi fejdísz – melyek is lehetnek azok?

Az arc sejtelmes ködbe burkolására, a fej előtérbe hozására az egyik legadekvátabb fejdísznek való a menyasszonyi fátyol, melyről már korábban ismertettük a legfontosabb tudnivalókat. De mik számítanak még fejdísznek? Ezek a legjellemzőbbek:

 • esküvői kalap
 • menyasszonyi tiara
 • haj- vagy fejpánt
 • hajtű vagy fésű
 • virágkorona
 • fejkoszorú
 • virágdíszek
 • gyöngyös pántok, díszítők

Ugye, milyen sok a lehetőség? Talán nem is sejtetted volna, hogy ennyi minden közül lehet választani!  A bőség zavara miatt lehet, hogy most azt gondolod: de hát hogyan tudom ennyi minden közül kiválasztani a nekem valót? De ne aggódj! Adunk neked pár tippet, miket érdemes megfontolni a döntés során.

Menyasszony fejdísz
Menyasszony fejdísz, elegáns megoldás.

Menyasszonyi fejdísz – kiválasztási szempontok

 1. Az esküvői ruha

Természetesen a menyasszonyi ruha kiválasztása jóval lényegesebb, ezért az előnyt élvez a további kiegészítőkkel szemben. Ennek ellenére az is fontos, hogy minden egyéb, az esküvőn használt viselet harmonizáljon vele. Finoman kihangsúlyozza a stílust, vagy éppenséggel kicsit ellensúlyozza azt. Így például a nagyon ceremoniális, elegáns ruha merevségét kiválóan tudja enyhíteni egy kis helyes virágkorona. De ugyanígy, a kifejezetten minimalista, egyszerű fazonú viselet mellett csodálatosan mutathat egy díszesebb, ékszerkoszorús menyasszonyi tiara.

Menyasszony fejdísz, kiegészítése a menyasszonyi ruhának
Menyasszony fejdísz, kiegészítése a menyasszonyi ruhának
 1. A fejdísz tulajdonságai

Nem árt persze figyelembe venni magának a fejdísznek a jellemzőit sem. Gondoljuk végig, milyen anyag lenne a legmegfelelőbb számunkra! Szeretjük a természetességet? Akkor valószínűleg egy kedves, mezei virágokból álló hajdísz tökéletes választás lehet a számunkra. De ha inkább a visszafogott, távolságtartó stílust kedveljük, akkor a gyöngykoszorúk, esetleg a fémből készült fejpántok lesznek a megfelelők.

Menyasszony fejdísz állhat apró gyöngyökből is.
Menyasszony fejdísz állhat apró gyöngyökből is.
 1. A menyasszonyi frizura

Az esküvő során viselt frizura kérdése már önmagában is megér egy misét. Ráadásul az, hogy milyen formába öntöd a hajadat, azt is befolyásolja, milyen fejdísszel lehet a legtökéletesebben megkoronáznod megjelenésedet.

Mindenekelőtt nem elhanyagolandó szempont, hogy eredendően hosszú avagy rövid a hajad hossza, illetve magára az esküvőre milyen hosszúnak szeretnéd majd.

A félhosszú, hosszú frizuráknál talán kicsit tágabbak a lehetőségek, hiszen rögtön felmerül a kérdés: kibontva vagy feltűzve szeretnéd viselni? A rengetegféle kontyos frizura esetében rögtön adja magát, hogy feldobd valami különleges csattal vagy hajtűvel. Ez esetben a „probléma” már meg is oldódott. De a kibontott, lágyan elterülő, hullámos hajfürtök kiemelésére is több kiváló megoldás létezik. Ilyenek lehetnek például a hajpántok vagy tiarák.

De természetesen a rövid hajúaknak sem kell kétségbe esniük, hiszen a legtöbb fejék kiválóan alkalmas az ilyen frizurák díszítésére is. A virágos és gyöngyös pántok, koszorúk bármelyike az ő számukra is nagyszerű választás lehet.

Menyasszony fejdísz, rövid vagy félhosszú hajban is
Menyasszony fejdísz, rövid vagy félhosszú hajban is

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.