Esküvői pár - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Kis esküvő – 7+1 tipp egyedi megoldásokhoz

A kis esküvő előnyeiről írtunk, ötleteltünk, előző cikkünkben.

Ebben a cikkben kicsit szétszedjük az egyik ilyen előnyét a kis esküvőknek, mégpedig az egyedi dolgokat. Emlékeztetőűl szeretném elmondani, hogy minél kevesebb embert hívsz meg az esküvődre annál meghittebb lehet az esemény. Készíts egy VIP-vendég listát 10 szeretted nevével, vagy akár többel. Nem beszélve arról, hogy manapság divat a kis létszámú esküvő és nem csak a koronavírus járvány miatt.  Olvasd el a helyi és országos irányelveket a társadalmi összejövetelekről, hogy egyértelműen lásd a megengedett lehetőségeket.

Ha mind ezekkel megvagy kezdődhet a tervezgetés, szervezkedés, hogy minél egyedibbé tedd az esküvőtöket. Lássunk pár tippet, ötletet egy meghitt kis esküvő mitől válhat egyedibbé.

1. Esküvői helyszín

Keresd meg azokat a vendéglátó egységeket amelyek kis létszámú rendezvényekre vannak berendezkedve. Gondolkozhatsz izgalmas helyekben is mint például egy borospince, szőlőskert, tópart vagy akár egy erdei tisztás. De akár otthon a megszokott családi környezetben, vagy a szülői házban, egy bensőséges, meghitt hangulatban, lehet a megoldás.

Esküvői pár - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Kis esküvő – Esküvői helyszín

2. Meghívók egy kis esküvőre

Ha már megvan a helyszín és az időpont jöhetnek a meghívók. Készítheted akár saját magad, mindenkire személyre szabottan. Vagy csináltathatsz olyat ami igazodik a stílusotokhoz, az esküvő hangulatához. A lényeg hogy különös érzéssel töltse el a vendégeidet, a meghívottjaidat.

3. Kezdődjön a szertartás

Légy kreatív a ceremóniában is, akár hagyományos esketés, akár kissé formabontóbb. A kisebb esküvőkön elterjedtebbek a meghitt szertartások. Olvassatok fel saját magatok írt fogadalmakat egymásnak, ahol elmondhatjátok akár azt is hogy egy év múlva vagy öt, tíz év múlva hogyan szeretnétek látni magatokat, a házasságotokat.

4. Foglaljanak helyet

Az ültető rendben is lehetsz formabontó. A hagyományos terítéket is próbáld másként elrendezni, például spirál alakban vagy mindenkit ültess egy asztalhoz. Illetve ezt akár el is felejtheted és dobj le egy piknik takarót vagy puffokat.

5. Jó étvágyat

A menü sorban is légy kreatív. Hívj meg egy séfet aki helyben  készíti el az ínyenc fogásokat. Személyes, kedvenc ételeket is készíttethetsz vagy italokat, akár egy finom teát.

6. Induljon a buli

A kis esküvő előnye, hogy minden egyes vendégedre jut elég idő egy kellemes beszélgetésre csevegésre vagy kreatív közös fotózásra. Tedd nagyon szórakoztatóvá a napot egy kis közös mókázással vagy találj ki olyan játékokat amin a kis csapat közösen részt vehet. Lehet ez egy táncverseny, ének verseny. Külön minden vendég kedvenc zenéjét vagy táncát megrendelheted.

7. Köszönőajándék a vendégeknek

Köszönő ajándék - mézes kalács monogrammal
Köszönő ajándék – Kis esküvő – egyedi ötletek

Megköszönheted vendégeidnek azt, hogy boldogságotokban osztoznak veletek. Próbáld meg úgy kitalálni az ajándékot, hogy az valamikeppen rólatok szóljon, akár a neveteket ráírni, bele gravíroztatni. Emlékeztesse a megjelent véndégeiteket a későbbiekben is a Nagy napotokra.

+1. Legyen még egy tipp a kis esküvőre

Zárd az estét egy közös beszélgetéssel. Készítsetek egy emlékalbumot, ahova a vendégek beírhatják jókívánságaikat. Összegezve egy kis esküvőt könnyebb személyesebbé tenni, s ha már kicsi akkor legyen igazán egyedi! A meghívótól, az ültető kártyákon át egészen a köszönőajándékokig mind lehet egyedi, személyre szabott amitől meg meghittebb a nagy nap. Egy családias lagzin mindenkit meg lehet ölelni, s valóban azok lehetnek jelen akikkel igazából a mindennapokban tartod a kapcsolatot. Az ötletek tárháza végtelen és bármelyiket is választod a vendégeid értékelni fogják csak légy kreatív!

Képek:

Forrás: Big Day Esküvő Magazin
Modellek: Singh Viki és Rácz Gergő
Menyasszonyi ruha: Júlia Esküvői Ruhaszalon

 

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.