Csipke menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Esküvői ruha alacsony menyasszonyoknak

Milyen esküvői ruhát válasszon az alacsony menyasszony? Tippek, hogyan látszódhatsz magasabbnak

Korábban megosztottuk veletek a nagy titkot (ami talán nem is volt olyan nagy), miszerint mindenféle alkatra van tökéletes menyasszonyi ruha, csak tudni kell, mire figyeljünk oda a kiválasztásnál. Most egy tipikus „női probléma” megoldására mondunk nektek hasznos tippeket. Ez pedig az alacsony termet.

Ugyanis nagyon sokan vagyunk úgy vele, hogy nem vagyunk éppenséggel egy kosárlabdázó alkat: de ez kifejezetten vonzó is lehet, hiszen a legtöbb férfi igencsak szeret az oltalmazó szerepében mutatkozni apró termetű, védtelennek tűnő párja mellett. A nőiesség tehát már adott, már csak azt az esküvői ruhát kell megtalálni hozzá, ami ennek megfelelő kihangsúlyozásában segít.

Esküvői ruha alacsony menyasszonyoknak – milyen hosszú legyen a ruha?

Ha szép, karcsú lábaid vannak, amelyeket büszkén mutatsz meg a világnak, érdemes a rövid fazonú menyasszonyi ruhánál maradnod, míg ha inkább szemérmesen elrejtenéd őket, akkor maradhat a hosszú ruha, de nem árt, ha abból inkább magas derekút, esetleg mell alatt vágottat választasz.

Esküvői ruha alacsony menyasszonyoknak – milyen fazon javasolt?

Ha alacsony vagy, nem árt tudnod: általános igazság, hogy a széles ruha szélesít, míg az alakot kiemelő, testhez simuló pedig nyújt (főleg, ha vékony vagy).

Alacsony hölgyeknek az amúgy is népszerű, „A” vonalú menyasszonyi ruhafazon a legideálisabb, ez a szabás kifejezetten az alak optikai hosszabbítására alkalmas. De ha nemcsak alacsony vagy, hanem vékony is, akkor a sellő fazon is jó lehet.

Esküvői ruha alacsony menyasszonyoknak – miket érdemes kerülni?

Mivel a széles szélesít, a bő, nagy abroncsos, több rétegből álló és nehéz anyagú ruhákat inkább érdemes elfelejteni. Ugyancsak figyeljünk oda arra, hogy lehetőleg a felsőrész és a szoknya ne két részből legyen összevarrva, mert így „elfelezi”, ezáltal kicsinyíti a termetet. A sok minta is inkább a szélesítést erősíti. A félhosszú fazonok pedig rövidebb lábakat sejtetnek, úgyhogy kerüljük el inkább azokat is.

Esküvői ruha alacsony menyasszonyoknak – extra tippek a magasításhoz

Több rafinált módja is van annak, hogy magasabbnak látsszunk, mint amilyenek valójában vagyunk. Melyek ezek?

 • a legadekvátabb: legyél tényleg magasabb! ezt pedig a legkönnyebben a magas sarkú cipővel tudjuk elérni.
 • az „elterelés”, vagyis vezessük a szemet izgalmasabb irányba – ezek lehetnek például:
  • a nyak felé egy érdekes kivágással
  • karcsú derekunkhoz, ebben egy fűzős felsőrész segíthet
  • az arcunkra: egy különleges konty, kalap, fejdísz izgalmasabb, mint a termet
 • az „optikai nyújtás” – trükkös megoldások a nyújtáshoz:
  • a ruha függőleges díszítése
  • nyakbapántos felsőrész
  • a „v” vagy „u” kivágás, ami a nyakat nyújtja meg.

Menyasszonyi ruha próbára bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonban:

 

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.