Esküvői násznépruha

Esküvői násznépruha

Esküvői násznépruha

Az esküvő szép dolog, esküvőre járni nagyon jó – még akkor is, ha az nem a sajátunk. És ez szerencse, hiszen keveseknél fordul elő az, hogy soha nem hívják el egy-egy házassági ceremóniára. Sőt, minden ember életében van egy olyan szakasz, amikor különösen gyakran fordul elő házasság az ismeretségi körében, egy adott életkorban. A saját esküvő teljesen speciális alkalom, ám meghívottként is elgondolkozhatunk azon a fontos kérdésen: mit is vegyünk fel ismerősünk házasságkötésére.

Esküvői násznépruha, Alkalmi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalonban
Esküvői násznépruha, Alkalmi ruha – Júlia Esküvői Ruhaszalonban

Esküvői násznépruha – mit illik felvenni, és mit nem

Sok minden befolyásolhatja azt, hogy az adott esküvőre milyen ruha lesz a legmegfelelőbb. Ám van néhány általános – írott/íratlan – szabály, amit érdemes szem előtt tartani a kiválasztásnál. Ilyenek lehetnek például:

  • az alkalmi ruha színe

Bár nincsenek erre konkrét megkötések, mégis, van két (és fél) olyan szín, amit kevésbé javasolt viselni, ha nem te vagy a menyasszony:

  • A fehér – e színt és színárnyalatait tartsuk fenn inkább az ara részére – legyen ő a középpontban ezen a napon.
    • Ugyanezen okok miatt a piros sem jó ötlet, hiszen a menyecskeruhával sem jó rivalizálni.
  • A fekete ugyancsak nem a legszerencsésebb választás: bár rendkívül elegáns tud lenni, mégis, alapvetően ez a gyász színe. Márpedig az esküvővel általában az életet szokták ünnepelni.

Ha mindenképpen ezek a színek tetszenek, akkor megoldás lehet, ha ez az alapszín, de a ruha maga feltűnő mintázatú. Így elkerülhetőek a félreértések.

  • az alkalmi ruha stílusa

Ezen azt értjük, hogy gyakran az esküvő része az egyházi szertartás, és a vallás hagyományait tiszteletben illik tartani. Tehát vegyük figyelembe a választásnál, hogy a túl rövid vagy ujjatlan ruha, a túl mély, feltűnő kivágás nem a legszerencsésebb. Ha mindenképp ragaszkodnánk a kihívó felsőhöz, akkor inkább készüljünk valamivel, amivel a templomban el tudjuk takarni. Ilyen lehet például egy blézer, boleró, stóla.

Esküvői násznépruha, Alkalmi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalonban

Esküvői násznépruha – mitől függ, hogy mit vegyünk fel

Hogy mi lesz végül az ideális ruha az adott esküvőhöz (mert természetesen minden esküvő más), több egyéb szempont is befolyásolhatja. Mik lehetnek ezek?

  1. Van-e dresszkód az esküvőre?

Ha igen, azt a meghívóban előre jelezni szokták, így van időnk azt figyelembe véve kiválasztani ruhánkat. De ha nem is lenne, akkor is, a meghívóból már lehet valamennyire következtetni az esküvő stílusára, amit érdemes összehangolni elképzeléseinkkel.

  1. Mikor lesz az esküvő?

Az évszak és időjárás semmiképpen sem elhanyagolható tényező, főleg, ha például a helyszín is kültéri lesz.

Talán ezek a legfontosabb szempontok, bár az olyanokat sem érdemes elhanyagolni, mint például a kényelem. Hiszen ahhoz, hogy jól érezd magad az eseményen, nemcsak szépnek és nőiesnek kell érezned magad, hanem oldottnak és lazának is. De ezek már mind tőled, az elképzeléseidtől, az ízlésedtől függenek. Ha kis inspirációra vágysz, térj be szalonunkba, hiszen nálunk gyönyörű alkalmi ruhákat is találsz, melyekből te is megtalálod az igazit!

Bejelentkezés a Júlia Esküvői ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó
Telefon: +36-1-704-0091
Mobil: +36-20-357-2296
Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető
Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h
 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a meghívott vendégek a  különböző stílusú esküvői ruhák közül  és az alkalmi ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.
 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.