Menyasszony - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Tudatos esküvő

Tudatos esküvő

A tudatos esküvő megszervezésére adunk pár tippet, hogy hogyan is tehető környezet barátabá a nagy nap. Ha már megszervezed, kitalálod az esküvődet, miért ne lehetne olyan amivel figyelsz a környezetedre s egyben magatokról is üzensz a vendégeid felé.

A mai házasulandókra egyre nagyobb számban jellemző a tudatosság, a tudatosan kigondolt, felépített esküvő létrehozása. Ez a tudatosság a fentarthatóság jegyében jelenik meg.

A nyugati országokban és egy ideje hazánkban is nagy népszerűségnek örvend a green wedding, a zöld esküvők. A zöld esküvőkön nem csak a környezettudatosságra kerül a hangsúly, hanem az emberi kapcsolatok, az érzelmek is főszerepet kapnak.

Tippek a tudatos esküvőhöz

1. Helyszín

A szabad ég alatt, a természet lágy ölén kimondani a boldogító igent egy életre szóló felejthetetlen élmény nem csak a párnak de az egész násznépnek is. A szertartás egy fa árnyéka alatt is történhet, illetve a lakodalom bérelhető sátor alatt. A tündöklő napfény, a természet hangjai, színei különleges varázslattal öleli át a csodálatos eseményt. Magyarországon is egyre több olyan rendezvényközpont áll rendelkezésre ahol nagy figyelmet szentelnek a környezettudatosságra.

Általában ezeken a rendezvényhelyszíneken egy helyen megoldható a szertartás, a lakodalom és a szállás is.  Így a levegőbe is kevesebb szén-dioxid kerül, mivel nem kell kocsiba ülve eljutni egyik helyszínről a másikra.

 

A tökéletes esküvői ruha kiválasztásának titka
Tudatos esküvő

 

2. Tudatos esküvő kevesebb papírral

Akár a meghívó is készülhet környezetbarát, lebomló papírból. Papírtörlő helyett használható törölközőt. Az ültető kártyákat is kiválthatjuk a természet adta lehetőségekkel. Ilyen lehet például ha a nevek levelekre, vagy fa lapocskákra kerülnek felírva.

Így nem csak környezet kimélőek lehetünk, de a kreativitás is megmutatkozik.

 

3. Dekoráció

A dekorációknak tagadhatatlanul fontos szerepe van az esküvőkön. Kreativitás és költséghatékonyság szempontjából is érdemes a DIY (do it yourself, azaz csináld magad) darabokban gondolkodni. Természetes anyagokat felhasználva, újra gondolva sokkal személyesebbé tehető az esküvő.

 

 

Köszönő ajándék - mézes kalács monogrammal
Dekoráció tudatos esküvőkre

 

4. Tudatos esküvő, adományok

Jó dolog kapni, de meg jobb dolog adni. Természetes, hogy az ifjú párt nászajándékokkal ajándékozzák meg. Mégis egyre több pár dönt úgy, hogy akár ha csak részben is de egy nemes cél érdekében nászajándékként adományt kérnek a vendégektől.

Illetve a pár által a násznépnek szánt köszönőajándék helyett szívesen támogatnak egy jó ügyet. Egyik ilyen nemes ügy az UNICEF Magyarország nagy nap kampánya, amivel a rászoruló gyerekeket támogatják.

 

Esküvő gyerekekkel
Mert jót tenni jó!

 

Egy ilyen gesztus öröm az ünnepeltek számára és nagy segítség a rászorulóknak.

Az esküvők megszervezése nagy feladat, és egy jó ügyért kiállni nemes feladat.

Sok sikert és jó szervezést kívánunk.

 

 

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó

Telefon: +36-1-704-0091

Mobil: +36-20-357-2296

Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető

Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h

 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.

 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.