Esküvői kép - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Egy modern esküvő, régi hagyományokkal tarkítva

Egy modern esküvő, régi hagyományokkal tarkítva

Megszokhattátok már tőlünk, hogy egy-egy menyasszonyunk álomruha megtalálásának történetét meséljük el nektek cikkünkben.

Most had osszam meg veletek saját idei nyári élményemet, mégpedig a barátnőm esküvőjét, ami egy modern esküvő volt régi hagyományokkal tarkítva.

Nagy öröm volt számomra, mikor barátnőm felhívott azzal, hogy megkérték a kezét és nálunk szeretné megtalálni az álom esküvői ruháját. Az az egyetlen kikötése volt, hogy a vőlegény nem láthatja meg a választott menyasszonyi ruhát a nagy napig. És így a hagyományok, szokások már az előkészületeknél lágyan megjelentek, belengték ennek a csodálatos ifjú párnak a mindennapjait is.

1. Egy modern esküvő, régi hagyományokkal tarkítva

Elérkezett a várva várt nagy nap, ami egy csodálatos hagyománnyal kezdődött. Miután a vőlegény végre megpillantotta aráját gyönyörű menyasszonyi ruhájában, következett a menyasszony kikérése. Ami talán a legmeghatóbb volt, az az hogy a vőlegény saját maga kérte ki a szülőktől a menyasszonyt, saját maga keresett, választott kikérő és köszönő verset a szülőkhöz intézve. Ezt a részt nem akarták a ceremónia mesterre hagyni.

Majd következett a polgári szertartás ahol nem maradhatott el az egybefonódást, egymáshoz tartozást jelképező gyertyagyújtás sem az anyakönyvvezető köszöntése után.

 

Esküvői névváltoztatás
Hagyományok

 

2. Valami kék, valami régi, valami új és valami kölcsön

Talán ezek a leg régebbi hagyományok amik ma is visszaköszönnek a modern esküvőkön is. A kék a menyasszony tisztaságát, ártatlanságát jelképezi, a valami régi a menyasszony régi életét.

A valami új pedig a közös életet, a házasságot, családalapítást. A valami kölcsön a jó szerencsét szimbolizálja, azt hogy a közös életetekre is ugyanúgy oda kell figyelni, vigyázni rá mint egy kölcsönkapott dologra. Ami még ehhez a hagyományhoz tartozik, hogy lehetőleg olyasvalakitől kérj kölcsönt aki már házas. Engem tisztelt meg a barátnőm ezzel a kéréssel és az álom menyasszonyi ruhájához illő karkötő lett a valami kölcsön.

 

Esküvői babonák - Valami kék
Egy modern esküvő, régi hagyományokkal tarkítva

3. Egy modern esküvő, régi hagyományokkal tarkítva – eladó a menyasszony

A modern 21. századi esküvők elengedhetetlen kelléke maradt a hagyományos menyasszonytánc. Erről a lagziról sem maradt ki. Ez a tánc az, amikor a menyasszony utoljára táncol leányként és a vacsora utáni időszakban, éjfél előtt kerül megrendezésre. Nagyon szép és pörgős volt, sorra került mindenki. Természetesen először a vőlegény hozzátartozói táncoltatták meg barátnőmet, jelképesen kifejezve, hogy a családba befogadták. Aztán sorra következett mindenki és nagy örömünnep kerekedett ki az egészből.

 

Esküvői ötletek
Eladó a Menyasszony!

Éjfél után a menyasszonyi ruhát leváltotta a piros menyecskeruha, ami a menyasszony első tánca újasszonyként.

Csodálatos élmény és öröm volt részt venni és osztozni gyerekkori barátnőm örömében. Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek.

 

 

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó

Telefon: +36-1-704-0091

Mobil: +36-20-357-2296

Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető

Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h

 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.

 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.