Légies tüll szoknyájú menyasszonyi ruha, csipke felsőrész, gyönyörű dekoltázzsal. - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Mi a különbség a menyasszonyi ruha és a szalagavató ruha között

Menyasszonyi ruha, szalagavató ruha. De mégis mi az ami megkülönbözteti őket egymástól

Menyasszonyi ruha, szalagavató ruha. Fehér, csipkés, csillogó, letisztult, pántos, pántnélküli, na de akkor mégis mi a különbség közöttük? Teszik fel sok esetben a kérdést a hozzánk ellátogató hölgyek, illetve kísérőik.

Egy hölgy életében az esküvő az egyik legfontosabb pillanat. De ha nem is ekkora lépés, mégis a szalagavató ünnepség is egy meghatározó esemény a fiatalok életében.

Mindkét esetben több stílus felpróbálása előzi meg az álom ruha megtalálását.

1. Mi a különbség a menyasszonyi ruha és a szalagavató ruha között színben

Régen a legtöbb kultúrában az volt a szokás, hogy ha esküvő, akkor hófehér ruha, amitől nem igen lehetett eltérni. Ma már bátran viselnek a menyasszonyok fehértől eltérő menyasszonyi ruhákat.

Fehér, törtfehér, ekrü, illetve akár színes menyasszonyi ruhában is ki lehet mondani a boldogító igent.

A szalagavató ruhák ellenben hófehérek.

 

Szalagavató ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Szalagavató ruha

 

 

2. Uszály

A szalagavató ruháknak, vagy más néven keringő ruháknak nincs uszálya, míg az esküvői ruha stílusok között gyönyörű kis vagy nagy uszályos fazonokat is találhatunk.

Az uszály felgombolható, így a szertartás végén, mikor már a tánc, mulatság kezdődik az ara kényelmesen mozoghat, táncolhat ruhájában.

 

Nagyuszályos, csipke felsőrészű menyasszonyi ruha. - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Júlia Esküvői Ruhaszalon

 

3. Abroncs

A menyasszonyi ruha akár abroncs nélkül is viselhető, de lehet választani 1, 2, 3 vagy 7 karikás abroncsot is. A szalagavató ruháknál általában 7-es abroncsot használunk a lépés és a tánc könnyítésére, de természetesen mindenki eldöntheti hogyan szeretné viselni.

Romantikus, részletgazdag sellő menyasszonyi ruha, gyönyörű dekoltázzsal - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Egy karikás abroncs a menyasszonyi ruha alatt

 

 

4. Menyasszonyi ruha és szalagavató ruha szabásvonala

A szalagavató ruhák A-vonalú ruhák, melyek hab könnyű tüll szoknyája könnyedén leng a tánc során. Az esküvői ruha is lehet könnyed tüll anyagból, de a kicsit több rétegek, akár szatén anyag még súlyosabbá tudja tenni a ruházatot. Nem csak anyagjaiban, hanem szabásvonalakban is különbözik ez a két kategória. Mint említettük a szalagavató ruhák A-vonalúak, az esküvői ruhák ennél sokkal változatosabb. Sellő, félsellő, rövid, uszályos és még sorolhatnánk, mennyi változata lehet egy gyönyörű esküvői ruhának.

 

 

5. Anyagok a menyasszonyi és a szalagavató ruháknál

Mindkét ruha esetében az anyaghasználatok széles választéka található meg. A keringő ruhák esetében a felső rész a letisztultól a csipkésen át, a hercegnősen csillogósig minden féle stílus megtalálható, s a szoknyarészeket itt a sima vagy csillogó tüllök jellemzik.

A menyasszonyi ruhák akár teljes egészében készülhetnek csipkéből, vagy csak a szoknya alsó részén közön vissza a csipke. Ruháink a modern stílust és egyben az időtlen eleganciát ötvözik.

Gyönyörű ruháinkat a gazdagon díszített csillogós csipke, az egyedi aprólékosan kidolgozott motívumok, a könnyedség, a letisztult modern vonalvezetés jellemzi.

Bármelyik alkalom is közeledik az életedben, látogass el szalonunkba és válasszuk ki együtt a tökéletes ruhát.

 

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó

Telefon: +36-1-704-0091

Mobil: +36-20-357-2296

Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető

Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h

 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.

 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.