A menyasszonyi ruha és a segítő

A menyasszonyi ruha és a segítő

A menyasszonyi ruha és a segítő kiválasztása is egy fontos állomása az esküvői készülődésnek.

Az esküvő legfontosabb szereplőii a menyasszony és a vőlegény. Temérdek megoldandó feladat hárul az ifjú párra, amit nagyrészt ők intéznek, de vannak olyan dolgok amikre külön embert kell kiválasztaniuk.
Ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen a nagy napon, fontos, hogy a menyasszonynak is külön segítője legyen. Természetesen a sminkes, a fodrász és még sorolhatnánk, mindenki a menyasszony segítője.
Mi most arra a személyre gondolunk, aki az ünnep teljes időtartama alatt a menyasszony segítségére van az esküvői ruhájánál, öltözködésénél.
Nem mindegy tehát, kit választunk erre a fontos, megtisztelő feladatra.
Sok esetben a koszorús lányok közül kerül valaki ebbe a szerepbe, hiszen általában ők a menyasszony legjobb barátnői, rokonai.

Az a fontos, hogy megbízz benne, és tudd, hogy reggeltől-reggelig számíthatsz a segítségére, jelenlétére.

Mik lehetnek azok a mozzanatok, ahol elkelhet egy kis segítség?

1. Öltözködés

Menyasszony öltöztetése
Menyasszony öltöztetése

 

A menyasszonyi ruhapróbák alkalmával sokaknak egyszerűnek tűnik a ruha felvétele, elrendezése. Ne engedd meg magadnak, hogy a várva várt nagy napon döbbenj rá, hogy nem is annyira egyértelműek a dolgok. Mi nap mint nap öltöztetünk menyasszonyokat, ezért nekünk szinte már rutinszerű.
A főpróbára, vagy a menyasszonyi ruha elvitelekor hozd magaddal a kiválasztott segítődet, akinek megmutathatjuk, megtanítjuk a menyasszonyi ruhával kapcsolatos teendőket.

 

2. Menyasszonyi ruha uszályának felgombolása

 

Több féle fazonú esküvői ruha rendelkezik uszállyal. Ezek mindegyikét más más módon kell felgombolni.
A sellő fazonú ruhát általában térd alá szoktuk gombolni, az ékszergombokra a kis fülecskék segítségével.
Az A vonalú uszályos menyasszonyi ruhánál is hasonló a technika, csak itt a csípő-derék vonalánál található a gombolás.
Egy vízhullámos menyasszonyi ruha esetében több részletben történik a gombolás. Ez egy kicsit talán nehezebb de minden megtanítunk a segítőnek.

 

Nagyuszályos, csipke felsőrészű menyasszonyi ruha. - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Júlia Esküvői Ruhaszalon

 

3. Menyasszonyi ruha befűzése

A hátul fűzős menyasszonyi ruhák befűzése fűző szalaggal történik. Amit fűzhetünk keresztbe, átlósan, ügyelve arra, hogy a szalag ne csavarodjon meg.

Valójában nem bonyolult dolgok ezek sem, ha kellő időt és figyelmet szánunk a megtanulásukra, hogy a  menyasszony tökéletes megjelenésben részesüljön.

 

Menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Menyasszonyi ruha befűzése

 

Ha szeretnéd, hogy életed egyik legfontosabb napja zökkenőmentesen zajlodjon le, akkor gondold át jól, ki az a személy akire ezeket a feladatokat rábízhatod.

Olyan segítőt válasz aki mellett biztonságban érzed magadat, aki szívesen elkísér egy ruhapróbára, hogy megfigyelje az esküvői ruhával kapcsolatos teendőket.

Tudd, hogy elengedheted magadat és élvezheted azt, hogy te vagy a középpontban, hogy bármi váratlan történik a segítődre számíthatsz a feladatkörén belül.

 

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó

Telefon: +36-1-704-0091

Mobil: +36-20-357-2296

Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető

Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h

 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.

 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.