Körte testalkat és a hozzá illő esküvői ruhák

A körte testalkat és a hozzá illő esküvői ruhák kerülnek fókuszba ebben az írásunkban. Korábbi cikkünkben a téglalap alkatú hölgyeknek szolgáltunk hasznos tanácsokkal. Melyek azok a vonalak amiket lágyítani, kiemelni vagy eltakarni kell, és mik azok a szabásvonalak, akár esküvői ruháknál ami előnyös alkatukhoz.

Folytatjuk a női alkatokat és a hozzá illő menyasszonyi ruhákat bemutató mini sorozatunkat.

Ismerkedjünk meg a ebben a cikkben a körte test alkattal.

– Főbb jellemzői a körte testalkatnak – Körte testalkat és a hozzá illő esküvői ruhák

 

A keskeny vállakról, erősebb, széles csípőről és a karcsú derékról könnyen felismerhető a körte alkat.

Tömören, röviden ennyi lenne ennek a testalkatnak a bemutatása, ám ennél kicsit bonyolultabb a dolog, hiszen a kisebb felsőbb test és az erős alsó alkat arányaiban nagyon is eltérnek. Akár két méret különbség is lehet az alsó-felső test között, ami megnehezíti a ruha választást.

A körte alakú hölgyek sokszor tapasztalják ruhavásárlás kapcsán, hogy amelyik darab jó vállban, mellben, az szűk csípőben, vagy épp fordítva, ami csípőben passzol, az vállban nem jó.

 

Körte testalkat és a hozzá illő esküvői ruhák
Körte testalkat

 

-Mit emeljen ki és mit takarjon el a körte testalkatú hölgy?

 

A legfontosabb amire oda kell figyelnünk az az, hogy a test arányeltolódását próbáljuk ne kihangsúlyozni, próbáljuk optikailag arányosabbá tenni az alkatot.

A menyasszonyi ruha kiválasztása során figyelünk arra, hogy a körte típusú hölgyeknél a felsőbb testet igyekezzünk nagyítani, a vállakat, melleket hangsúlyosabbá tesszük. Ezt a hatást a különböző vállas és válldíszítésű esküvői ruhákkal, nyakkivágásokkal tudjuk elérni.
A keskeny derekat szintén ki kell hangsúlyozni, amit a karcsúsított szabásvonalakkal, a szoknyára futó díszítésekkel tudunk elérni.
A körte testalkat alsó felét kisebbnek kell mutatnunk, amit az egyenes, vagy lefelé enyhén bővülő A vonalú szoknyarészekkel érünk el.

Különleges csipkével díszített finoman csillogó menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Körte testalkat és a hozzá illő esküvői ruhák

 

– Menyasszonyi ruha körte testalkatra – Körte testalkat és a hozzá illő esküvői ruhák

A gyakorlatban minden olyan menyasszonyi ruha jó megoldás körte testalkatra amelyik a vállakat szélesebbnek mutatja, például az ejtett vállak.

A kis mell és a széles csípő azonnal szemet szúrhat, ha túl szúk a ruha, ezért ajánljuk az A vonalú esküvői ruhákat, olyan felső részekkel melyek a vállakat nagyobbnak láttatják, illetve a mellet dúsítják.
Így a lágy esésű szoknyarészek, a díszesebb, vállasabb, vagy csónaknyakú felső részekkel tökéletes összhatást eredményeznek.

Ejtett vállú menyasszonyi ruha csodaszép csipkével díszítve - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Körte testalkat és a hozzá illő esküvői ruhák

Összességében elmondhatjuk, hogy a körte test alkatú hölgyek esetében érdemes mindig az arányokra figyelni.
A felsőtestet praktikus erősebben díszített, csipkés, csillogó elemekkel feldobni, arra a részre irányítani a figyelmet, ami szélesebb, nagyobb arról tereljük a figyelmet.

Ma Belle prémium kollekciónkban számos, ennek a testalkatnak megfelelő menyasszonyi ruha körül tudnak választani kedves menyasszonyaink.

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó

Telefon: +36-1-704-0091

Mobil: +36-20-357-2296

Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető

Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h

 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.

 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.