Kis esküvő - Esküvői pár - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Az alma testalkat és a hozzá illő menyasszonyi ruhák

Az alma testalkat és a hozzá illő menyasszonyi ruhák újabb cikkünk témája. A női testalkatokról és a
hozzá illő esküvői ruhákról szóló mini sorozatunk előző részeiben megismerhettük a körte és a téglalap típusokat.
Eltérő ruhadarabok lehetnek előnyösek a különböző testtípussal rendelkező hölgyek számára, ahogyan azt előző cikkeinkben olvashatjuk.
Ugyanakkor a divat folyton változik, és természetes ha követni akarjuk az újabb és újabb irányzatokat. De ez nem mindig célravezető, helyette érdemesebb csupán azokat a ruhákat, vonalakat, szabásformákat viselni, amelyek megfelelően illeszkednek alkatunkhoz.

 

– Főbb jellemzői az alma testalkatnak – Alma testalkat és a hozzá illő menyasszonyi ruhák

Lássuk ennek a testalkatnak az arányait, főbb jellemzőit.

Az alma testalkat esetében a felsőtest (mellek és a has) a legteltebbek. A váll, a derék és a csípő körülbelül egy vonalban helyezkednek el. A derékvonal nem hangsúlyos, a has pedig gömbölyded. A viszonylag rövid nyak és a széles vállak után következnek a nagy, látványos keblek, majd a kissé keskeny csípő és a karcsú, formás lábak.

Alma testalkat és a hozzá illő menyasszonyi ruhák

-Mit emeljen ki és mit takarjon el a alma testalkatú hölgy?

Ahogy minden testalkatnak, az alma alkat esetén is vannak vonalak amiket inkább takarni kell és van amit kiemelni,
hangsúlyozni. Akár a mindennapi, akár az esküvői ruha választásánál a cél a kiegyensúlyozott sziluett kialakítása. A szélesebb felsőtestet optikailag csökkenteni, egyúttal az alsótestet kicsit szélesíteni kell. Ezt a hatást pedig úgy érhetjük el, hogy tagoltabbá és karcsúbbá tesszük a test vonalait különböző szabásvonalakkal.

Menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Menyasszonyi ruha alma testalkatra

 

– Menyasszonyi ruha alma testalkatra – alma testalkat és a hozzá illő esküvői ruhák

Az arányok megváltoztatását optikailag a különböző trükkökkel, szabásvonalakkal érhetjük el. Lássuk melyek is lehetnek ezek.

A dekoltázst érdemes kiemelni, hangsúlyozni. A V-kivágás az alma test alkatnak is nagyon előnyös, egy ilyen dekoltázs, legyen szó akár menyasszonyi ruháról. Ez a dekoltázs megoldás eltereli a figyelmet a telt középső szakaszról.

A mellkas alatt kicsit szorosabb menyasszonyi ruhák is előnyösek, hiszen ezek a vonalak ápolnak és eltakarnak.
Az alma testalkathoz olyan esküvői ruhák illenek amelyek átsiklanak a felső testen, semmiképpen sem követik a test
vonalát. Az A vonlalú menyasszonyi ruhák nagyon előnyösek az alma testalkatra, de nem csak, hiszen a különböző kiegészítőkkel tudjuk még varázslatosabbá tenni az összképet.

A derék körüli sötétebb színű övek, vagy a csillogó, mell alatti díszítések szintén javítják az alma testalkat arányait.

 

Esküvői pár - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Júlia Esküvői Ruhaszalon

 

Ma Belle prémium kollekciónkban is számos, ennek a testalkatnak megfelelő menyasszonyi ruha körül tudnak választani kedves menyasszonyaink.

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó

Telefon: +36-1-704-0091

Mobil: +36-20-357-2296

Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető

Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h

 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.

 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.