Női testalkat típusok és esküvői ruha fazonok

Női testalkat típusok és esküvői ruha fazonok

Írtunk már arról, hogy az esküvői ruha választásnál szóba jönnek az álom ruhák, amit már gyerekkoruk óta elképzeltek, megálmodtak a kedves menyasszonyok. Illetve van amikor mindezek az álmok átíródnak, mert mikor felveszik, felpróbáljál az elképzelt esküvői ruhát, kiderül, hogy egyáltalán nem előnyös számunkra.

Olyankor tovább folyik a keresgélés. Már más szempontokat figyelembe véve mutatunk menyasszonyi ruhákat, míg végül megtaláljuk közösen az igaz igazit.

Ami minden szempontból jó, kényelmes, gyönyörű egy tünemény benne a menyasszony, érzi, hogy a ruha megszólítja, megtörténik a Wau érzés. Azonban teljesen, vagy legalábbis sok szempontból ellentétje, annak amit ő megálmodott magának.

Mia menyasszonyi ruha. Elegáns, romantikus A-vonalú esküvői ruha. A felső és a hátrész gyönyörű csipkedíszítését a vállakra simuló vékony pántok hangsúlyozzák ki - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Júlia Esküvői Ruhaszalon

A legfontosabb ilyenkor a türelem és a hosszú, hosszú évek tapasztalata alatt gyűjtött szakértelmünk, leginkább a női testalkatokról és a női lélekről.

Ez az ami segít minket abban, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljünk a tökéletes menyasszonyi ruhához a kedves menyasszony számára. Ahhoz a megjelenéshez, összképhez amit ő is tökéletesnek lát ha elképzeli ahogy párjával megjelennek a nagy napjukon.

Nézzük melyek is azok a női testalkatok, s mik a jellemzői, melyek azok a formák amelyekről könnyen magunkra ismerhetünk, s így könnyebben tudunk esküvői vagy hétköznapi ruhát választani.

Esküvői ruha fazonok

Női testalkat típusok

Esküvői ruhát is és hétköznapi ruhát is több szempont alapján választhatunk. Szín, anyag, minta, szabás, hossza és még sorolhatnánk mennyi minden befolyásolhatja a döntésünket egy egy ruhaválasztás alkalmával.

A legfontosabb szempont ami alapján ruhát választunk magunknak az a testalkatunk, milyen típusú alakunk van, s mi az ami a leginkább illik hozzá, illetve mi az amit kicsit takarni kell.

Esküvői ruhákban is több féle típust, szabásvonalat használunk. Sellő, fél sellő, A-vonalú, hercegnős stb. Nem véletlen, hogy ilyen sok féle szabásvonal van, hiszen ami jól áll, előnyös egy bizonyos testalkatú hölgynek az nem biztos, hogy egy másik típusnak is megfelel.

Így viszont van miből válogatni és megtalálni a testalkatnak, egyéniségnek legmegfelelőbbet, azt amelyik a test szép, előnyös részeit kihangsúlyozza, így az előnytelenebb részek háttérbe kerülnek.

Íme az öt legismertebb, leggyakoribb női testalkat típus.

Női testalkat típusok és esküvői ruha fazonok

– Téglalap

A téglalap alkat jellemzője, hogy egyik testrész sem hangsúlyos, a test teljesen szabályos, a vállak, a derék és a csípő mérete szinte teljesen megegyeznek.

– Körte – Női testalkat típusok és esküvői ruha fazonok

Kisebb mellek, ejtett vállak, a derékrész karcsú, homorú és gömbölyded fenekek. Ezek a főbb ismérvei a körte alkatnak, ahol is a legszélesebb pont a testen a csípő, illetve a combok formásak és hangsúlyosak.
Összességében a körte típusnál a felsőtest kisebb, vékonyabb az alsónál.

– Alma

Az alma női testalkatnál a derék kevésbé hangsúlyos, a has a legszélesebb része a testnek, ugyanakkor a váll
és a csípő szélessége közel ugyanakkora. Mellben hátban erősek ezek a típusok.

– Homokóra – Női testalkat típusok és esküvői ruha fazonok

A női testalkat típusok egyik legarányosabb formája a homokóra alkat. A vállak és a csípők szélessége
megközelítőleg megegyeznek. Főbb jellemzője a karcsú derék, széles csípő, gömbölyű fenék.

– Fordított háromszög

Nagyobb, hangsúlyosabb mellek, széles, erős vállak, keskeny csípő a főbb jellemzői a fordított háromszög alkatnak.

Vannak divattervezők akik ennél több, 10-12 típust is megkülönböztetnek.

A lényeg, hogy egyik sem jobb vagy szebb mint a másik, egyik sem tökéletesebb a másiknál.

Bármelyikbe is tartozol tudd, hogy tökéletes vagy. Jó tudni, hogy mik azok a vonalak amelyeket erősíteni, vagy éppen takarni kell, hogy minél csinosabban, stílusosabban öltözködjünk, illetve nem utolsó szempont, hogy a választott ruhák kényelmesek, komfortosak legyenek.

Bármilyen testalkatú is legyen a hozzánk érkező menyasszony, mindig fontosnak tartjuk, hogy több féle esküvői ruhafazont próbáljon fel hisz így lesz megerősítve, hogy mi az ami igazán jó áll, előnyös számára.

Az elkövetkező blogcikkekben részletesen olvashattok egy egy női testalkat típusról és a hozzá leginkább illő esküvői ruha fazonokról.

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó

Telefon: +36-1-704-0091

Mobil: +36-20-357-2296

Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető

Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h

 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.

 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.