Gondosan kidolgozott részletek, lélegzetelállító megjelenés ebben a pazar A-vonalú esküvői ruhában A magas nyak, a hosszú ujj és a hát kivágása, teljesen egyedivé és különlegessé teszi ezt a menyasszonyi ruhát. Művészien kidolgozott csipke a nyak résznél, mely folytatódik az illúzió ujjakkal és a háton. A szabadon hagyott hátrész tökéletes egyensúlyba hozza ezt a csodálatos alkotást, ami felül egy finom gombsorral fonódik a nyak köre derék részben pedig tökéletesen rásimul és kihangsúlyozza az alakot - Júlia Esküvői Ruhaszalon

Csipke menyasszonyi ruhák

A csipke menyasszonyi ruhák az év legnépszerűbb esküvői ruhái, de nem csak az idei évé, hiszen ez a textil időtlen, örök életű. A csipke a nőiesség, a romantika, jelképeként terjedt el a köztudatban. Nem meglepő, hogy egyre több menyasszony választja a nagy napjára a csipke menyasszonyi ruhák valamelyikét. Ismerkedjünk meg kicsit jobban ezzel a nemes, különleges, művészi anyaggal, amely az esküvői ruhák világában különlegesen kimagasló helyen szerepel.

Menyasszonyi ruha - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Csipke menyasszonyi ruhák

Lássuk mit is mond róla a nagy könyv.

1. Meghatározása

Az online világenciklopédia a következőt mondja erről a csodálatos anyagról:

„A csipke apró mintás textília, melynek sajátossága, hogy a mintát nem utólag viszik rá a kész anyagra, hanem a textil készítése közben jön létre maga a minta is. Ez a lyukacsos, áttört anyag könnyedsége, légiessége miatt igen reprezentatív megjelenésű, ezért az öltözködésben kapott először szerepet. Magyarországon már az Árpád-kori leletekből is megállapítható, hogy az uralkodók asszonyai nemcsak pompás ékszereket, hanem aranyfonálból varrott, áttört főkötőt viseltek.”   Wikipédia

A ruhákon való megjelenése, megjelenítése nagyon változatos volt és most is igen széles körben használják.

A csipke menyasszonyi ruhák sokoldalúak, mondhatni művészi alkotásokat találunk, hiszen olyan technikák állnak ma már rendelkezésre amivel az elképzelt anyagok megvalósíthatóak.

Csillogó csipke anyagból készült keskeny pántos A vonalú menyasszonyi ruha uszályos változatban is - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Júlia Esküvői Ruhaszalon

2. A csipke fajtái – Csipke menyasszonyi ruhák

A vert csipke, más néven klöpli több fonálból készül. Egy bizonyos megadott minta szerint csavarják, fonják a verőpálcának nevezett orsókról a rájuk tekert fonalakat a henger alakú párnára tűzött gombostűk köré.
A varrott csipke technikájának a lényege, hogy tűvel a kézben egyetlen fonallal dolgozunk.

A csipkék királynőjének a francia csipkét mondják, de szintén híresek, kiemelkedő minőségűek és szépségűek a spanyol, a brüsszeli, a halasi  csipkék.
Természetesen az idő előre haladtával megjelent a kézi csipke készítés módszerének gépre való átvitele, illetve továbbfejlesztése is. A mai csipke menyasszonyi ruhák anyag használatára is ez a jellemző. Az biztos, hogy olyan széles körű minta világok jelentek meg a gépi csipke készítéssel, aminek csak a fantázia szabhat határt.

Értelemszerűen itt is nagyon oda kell figyelni a minőségre. Csak a kiemelkedően magas minőségű csipke használata megengedett szalonunkban. Ezek a prémium csipke menyasszonyi ruhák melyek mintázata sok esetben természet ihletésű különleges megjelenést, látványt és nem utolsó sorban érzést hivatottak közvetíteni viselőjüknek.

Ejtett vállú Helena menyasszonyi ruha prémium csipkéből készült, A vonalú menyasszonyi ruha uszályos és uszály nélküli változatban is megtalálható szalonunkban - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Júlia Esküvői Ruhaszalon – Csipke menyasszonyi ruhák

3. Csipke menyasszonyi ruhák

A menyasszonyi ruhákon bárhol, bármilyen formában megjelenhet a csipke. A bárhol alatt értjük a ruha felső részében, a felső rész mintázata folytatódik, megjelenik a szoknya részen. Vagy a teljes esküvői ruha csipkében pompázik. A bármilyen formában pedig a csipke forma világára értendő. Sok csipke alkotás a természet formavilágát mutatja be, ezért lehet virágos, leveles, ágas, csillogó, gyöngyös, matt, fényes. A paletta végeláthatatlan.

Sophie hosszú ujjú A-vonalú menyasszonyi ruha. Művészien kidolgozott csipke, prémium anyagok találkozása - Júlia Esküvői Ruhaszalon
Júlia Esküvői Ruhaszalon

A csipke mint díszítő elem már évtizedek óta jelen van a divatvilág kifutóin, akár hétköznapi viseletről, akár menyasszonyi ruháról legyen szó.

Ahogy Coco Chanel mondta:

„Úgy vélem a csipke a valaha készült egyik legszebb utánzata a természet fantáziájának; a csipke mindig felidézi számomra azokat az egyedülálló tervezéseket, melyeknél a fák ágai és levelei hímezik az égboltot, és nem hiszem, hogy az emberi lélek bármely találmánya kecsesebb vagy pontosabb eredetű lehetne.”

A legtöbb menyasszonyi ruhát a csipke díszítés teszi egyedivé, különlegessé. Ha igazán különleges esküvői ruhát szeretnél, tekinsd meg „Ma Belle” prémium kollekciónk csipke menyasszonyi ruháinkat és mi segítünk kiválasztani a számodra legmegfelelőbbet a nagy napodra!

 

 

Bejelentkezés, időpontkérés a Júlia Esküvői Ruhaszalonba:

Cím: Budapest, VI. kerület, Teréz krt. 47. 1. em. 1. ajtó

Telefon: +36-1-704-0091

Mobil: +36-20-357-2296

Kapcsolattartó: Tari Mária Irén szalonvezető

Nyitva tartás: H-P: 10h-18h Szo: 10h-14h

 A  Júlia Esküvői Ruhaszalonban kedvükre válogathatnak a kedves leendő Menyasszonyok a különböző stílusú esküvői ruhák közül. Szakértelmünkkel és több évtizedes tapasztalatunkkal segítünk megtalálni mindenki számára a megfelelő stílusú menyasszonyi ruhát, amely az egyéniségéhez, alakjához a legmegfelelőbb.

 Bejelentkezés személyesen, telefonon is lehetséges, valamint e-mail és FB oldalunkon is várjuk a kedves érdeklődők megkeresést.